Trei victime, în urma unui accident rutier produs la Bănița. O mașină a fost proiectă în afara părții carosabile

Trei persoane au fost rănite, în această dimineață, după ce un o dubiță înmatriculată în județul Gorj a intrat pe contrasens și a lovit o altă mașină, pe care a proiectat-o în afara părții carosabile. 

„Astăzi, in jurul orei 7.20, conducătorul unei autoutilitare, care circula pe DN66, pe raza localității Bănița, din direcția Hateg-Petroșani, a pătruns pe contrasens si a tamponat un autoturism înmaticulat în județul Hunedoara, pe care l-a proiectat in afara părții carosabile. In urma evenimentului a rezultat rănirea șoferului autoturismului si a doua pasagere din masina condusă de acesta. Traficul a fost restricționat pe un sens pe durata intervenției. In cauza a fost intocmit dosar penal”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Având în vedere condiţiile meteorologice specifice sezonului rece, poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum fără să verifice starea traseului pe care urmează să îl parcurgă, să-şi echipeze autovehiculul pentru circulaţia în condiţii de iarnă şi să respecte semnificaţia indicatoarelor şi îndrumările agenţilor de circulaţie.
Poliţia Rutieră atenţionează că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă bătătorită sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.
Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, poliţiştii recomandă de asemenea conducătorilor de autovehicule să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!

Asiguraţi o bună vizibilitate curăţând parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului şi verificaţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi a sistemului de climatizare şi dezaburire.

Foto: arhivă

 

Comentarii

Mihaita

12.12.2018 09:49

Si noi le recomandam sa puna sararitele la treaba,nu doar sa le plimbe degeaba pe strada !

Adauga comentariu