Trei hunedoreni, printre care un minor, condamnați pentru trafic de droguri. Prinși în flagrant la o tranzacție aranjată în parcarea supermarketului Auchan

Tribunalul Hunedoara a dat sentința într-un dosar în care trei hunedoreni sunt judecați pentru trafic de droguri de risc. 

Conform sentinței tribunalului, Sorin Ștefan Lenghel a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare. Concubina acestuia, Aiana Stanciu, a fost condamnată la un an și patru luni de închisoare cu suspendare. Minorului IDA i-a fost aplicată măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice pe o durată de patru luni. Hotărârea Tribunalului Hunedoara nu este definitivă, putând fi atacată cu apel. Sorin Ștefan Lenghel a mai fost condamnat în trecut pentru furt, el aflându-se în perioada de recidivă postexecutorie.  

Din datele anchetatorilor, în ianuarie 2019, Sorin Ștefan Lenghel a achiziționat, împreună cu un alt suspect, de la o persoană rămasă neidentificată, o cantitate de aproximativ 2 kilograme de cannabis, cu scopul de a o comercializa pe piața de profil la un preț cuprins între 20 și 30 de lei pe gram. Cele 2 kilograme de cannabis au costat 4.000 de euro. Tot în luna ianuarie 2019, inculpatul minor IDA, în vârstă de 16 ani, l-a cunoscut pe Lenghel într-un bar din Deva. Acesta din urmă i-a cerut minorului să îi găsească un cumpărător pentru 200 de grame cannabis.

La data de 18 februarie, investigatorul sub acoperire autorizat în cauză, a aflat de la un colaborator că inculpatul minor are legături cu o persoană din orașul Uricani (Lenghel), care deține cantități relativ mari de cannabis, în vederea comercializării. 

„În aceeași zi, inculpatul minor IDA i-a comunicat investigatorului sub acoperire că Lenghel are spre vânzare cantitatea de 100 de grame de cannabis și că poate să îi vândă drogurile cu prețul de 3.500 de lei. Au fost stabilite, apoi, detaliile tranzacției cu cannabis, urmând ca investigatorul să se întâlnească cu Lenghel în parcarea supermarketului AUCHAN din Deva, tranzacția urmând a fi intermediată de către inculpatul minor. În jurul orei 14.30, în parcarea menționată au ajuns investigatorul sub acoperire, colaboratorul acestuia și IDA, iar în jurul orei 15.00, în parcarea magazinului a apărut un autoturism marca BMW, de culoare neagră, care a parcat în proximitatea spălătoriei automate. În autoturism se aflau un bărbat și o femeie”, se arată în motivarea hotărârii Tribunalului Hunedoara.

După câteva secunde, investigatorul sub acoperire a coborât din mașină pentru a interveni dispozitivul de prindere în flagrant.

„Cu ocazia imobilizării inculpatului Lenghel și extragerii sale din autoturism, lângă acesta a căzut o pungă din material plastic transparent, care conținea o substanță vegetală de culoare verde-oliv, despre care inculpatul a declarat verbal că îi aparține și că reprezintă «iarbă», pe care intenționa să o vândă”, se precizează în documentul instanței.

În urma flagrantului, Lenghel a fost arestat preventiv, măsură care i-a fost menținută până în prezent, iar concubina lui a fost pusă sub control judiciar. Minorul a fost cercetat în stare de libertate. Totodată, anchetatorii au ridicat de la domiciliul inculpatei cantitatea de droguri rămasă necomercializată, aproximativ 1,4 kilograme. Inculpații și-au recunoscut faptele, atât în faza de urmărire penală, cât și la judecarea dosarului în fond. Dosarul a fost instrumentat de procurorii DIICOT. 

Sursa foto: adevarul.ro 

Adauga comentariu