Trei hunedoreni condamnați pentru omor, de negăsit. Aceștia au fost acuzați că au ucis un tânăr de 18 ani, pe care l-au călcat în picioare

Trei hunedoreni care au ucis un tânăr de 18 ani sunt de negăsit de ani întregi. Anca-Maria Murg, Silviu Bogdan Bruzulea și Sorin Vasile Benegui sunt cei mai căutați infractori, din județul Hunedoara. 

Pe Anca-Maria Murg (27 ani, născută pe 10 iunie 1989) o așteaptă nu mai puțin de 20 de ani de închisoare pentru omor şi vătămare corporală gravă. În noaptea de 15/16.09.2007, în apropierea unei discoteci din localitatea Tâmpa, comuna Băcia, femeia a lovit cu pumnii și picioarele și chiar cu un bolovan un tânăr de 18 ani, provocându-i leziuni în urma cărora acesta a decedat. Nu a fost însă singura implicată în acel scandal. Ea a fost găsită vinovată împreună cu Bruzlea Silviu Bogdan (persoană urmărită) și Benegui Sorin Vasile (de asemenea, urmărit).

Fata din Orăştie, judeţul Hunedoara, este căutată de poliţiştii români de la sfârşitul anului 2013, când o instanţă a Tribunalului Hunedoara a pronunţat sentinţa definitivă. Poate părea de necrezut, dar fata a participat la o bătaie generală iscată între două grupuri care plecau de la o discotecă şi ea a fost cea care i-a aplicat lovitura fatală unui tânăr căzut sub ploaia de lovituri de picior, pumni şi bâte. Judiciariştii au concluzionat şi în baza raportului autopsiei că fata l-ar fi călcat pe cap cu tocul de pantof care i-ar fi străpuns craniul, răni care au provocat decesul băiatului. 


„În jurul orelor 2.00, la ieșirea din discotecă, victima, fiind sub influența băuturilor alcoolice, a avut o altercație verbală cu martora H.G., prietena inculpatului Bruzulea Silviu Bogdan, ocazie cu care a înjurat-o și a jignit-o pe aceasta. Inculpatul a aflat despre incident, de la alți tineri prezenți în zonă, după care a intrat la el în curte, a luat o bâtă de baseball, s-a întors la discoteca Tiger, unde a luat legătura cu mai mulți prieteni din Tâmpa și Simeria, printre care și ceilalți inculpați, și au plănuit să-i aplice victimei o „corecție” la plecarea de la discotecă.

Știind traseul pe care se va deplasa victima și prietenii săi, grupul de tineri între care se găseau inculpații, i-au așteptat pe aceștia, la cca. 300 m de discotecă. Când a apărut victima și prietenii săi, care  se deplasau în grupuri mai mici, de 2-3 persoane, inculpații s-au năpustit asupra victimei și l-au lovit cu pumnii și picioarele, cu bâta de baseball și chiar cu un bolovan.

Din probele administrate în cauză, s-a reținut că inculpatul Bruzulea Silviu Bogdan a lovit victima cu bâta de baseball, peste picioare și cap, doborând-o la pământ, unde au continuat să o lovească și ceilalți inculpați cu pumnii și picioarele. La un moment dat, victima a reușit să se ridice dar inculpatul Benegui Sorin Vasile a lovit-o cu cotul în bărbie, aceasta a căzut din nou, fiind lovită în continuare de către inculpați. S-a reținut că inculpata Murg Anca Maria a dat dovadă de o violență extremă, lovind victima cu picioarele peste cap și corp și chiar cu un bolovan în cap.

Incidentul a durat aproximativ 10 minute, grupurile împrăștiindu-se la apariția organelor de poliție, victima, ajutată de prieteni, a ajuns acasă, iar în cursul dimineții de 16.09.2007, starea sănătății sale s-a agravat, fiind transportată cu salvarea la Spitalul din Deva iar ulterior la Timișoara unde a decedat în data de 19.09.2007”, se arată în decizia instanței.

Deși sunt căutați de șase ani, hunedorenii parcă „au intrat în pământ”. Cu toate acestea, în lună octombrie 2018, familiile a doi dintre ei au făcut o cerere de revizuire a soluției de condamnare pronunțată de Tribunalul Hunedoara, care a fost declarată inadmisibilă de către aceeași instanță.

„Respinge ca inadmisibilă în principiu cererea de revizuire formulată în numele condamnatului BENEGUI SORIN VASILE, de către soţia sa Benegui Adriana Mihaela şi în numele condamnatei MURG ANCA MARIA de către mama sa Lazarovici Mariana Rodica (fostă Murg) ambele prin mandatar MĂRĂCINE GHEORGHE, cu privire la sentinţa penală nr.73/15.04.2010 pronunţată de Tribunalul Hunedoara în dosarul nr.5622/97/2007. În temeiul art.275 al.3 C.pr.pen., cheltuieli judiciare avansate de stat rămân în sarcina statului. În temeiul art.275 al.6 C.pr.pen., onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, în sumă de 260 lei, va fi plătit din fondurile Ministerului Justiţiei şi rămâne în sarcina statului. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Dată în camera de consiliu şi pronunţată în şedinţa publică, azi, 05.12.2018”, se arată în soluția dată de Tribunalul Hunedoara.

Dosarul a ajuns în luna ianuarie 2019 la Curtea de Apel Alba Iulia. Următorul termen va avea loc în data de 13 martie.

Avocatul lui Sorin Benegui și Anca Murg susținea, în 2015, că sentința de condamnare dată de Tribunalul Hunedoara ar fi cea mai gravă eroare judiciară a Justiției române. Potrivit acestuia, loviturile data de clienții lui nu au fost provocate de aceștia, ci doar de Silviu Bruzulea.

„Declar pe propria răspundere că în parte, această sentinţă (cea de condamnare n.r.) reprezintă cea mai gravă eroare judiciară a Justiţiei române. Probele din dosar atestă indubitabil faptul că moartea victimei s-a datorat unei singure lovituri puternice de bâtă de baseball, iar aceasta a fost aplicată, potrivit rechizitoriului, de condamnatul Silviu Bruzlea. Iar acesta a recunoscut că doar el i-a aplicat victimei două sau trei lovituri cu bâta. Şi atunci, de ce să fie condamnaţi, pentru o faptă pentru care nu sunt vinovaţi, şi Sorin Benegui şi Anca Murg? Tinerii aceştia sunt nevinovaţi, iar familiile lor sunt distruse pentru că li s-a făcut o astfel de nedreptate. Ba mai mult de atât, în cazul lui Benegui, există versiunea că s-ar fi sinucis, deoarece familia lui nu mai ştie nimic despre el de mai mult de doi ani. Voi încerca din toate puterile să fac lumină în acest caz, ca într-un final să fie dată o sentinţă dreaptă“, a precizat avocatul Gheorghe Mărăcine, în anul 2015.

Adauga comentariu