Trei centre noi de vaccinare anti-Covid, în județ. Peste 25.000 de hunedoreni s-au imunizat de la începutul campaniei

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara anunță deschiderea a trei noi centre de vaccinare anti-Covid, la Lupeni, Hațeg și Petrila. Programările pentru vaccinare se vor putea face de mâine, 27 septembrie, iar centrele vor fi funcționale din data de 1 martie. Potrivit directorului DSP Hunedoara, Sebastian Mezei, circa 25.000 de hunedoreni s-au imunizat împotriva Covid-19 de la debutul campaniei de vaccinare, fiindu-le administrate prima doză și rapelul.  

„Începand cu 01 martie 2021 noile centre de vaccinare de la Lupeni, Hațeg și Petrila își încep activitatea, respectiv:
- Lupeni - Palatul Cultural Minerul,
- Hateg - Sala de sport comunitară,
- Petrila - Casa de Cultura Ladislau Schmidt.
Fiecare centru de vaccinare va avea alocat un flux de vaccinare cu 60 de persoane pe zi, urmand să fie livrat vaccinul Pfizer-BioNTech.
Programarea pentru vaccinare se va putea realiza începând de mâine, 27 februarie, și se adresează persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani și persoanele cu dizabilități”, a informat DSP Hunedoara.

De la debutul campaniei, în județ, au fost înființate și sunt fucționale 10 centre de vaccinare. Acestea sunt la Deva, Hunedoara, Petroșani, Orăștie, Brad, Călan, Hațeg, Petrila, Lupeni, dar și centrul de vaccinare de la Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, destinat imunizării cadrelor didactice. 

Adauga comentariu