Transport ilegal de cherestea, capturat de jandarmii montani, în apropiere de Brad. Amendă drastică pentru șoferul camionului

Jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Vaţa de Jos au depistat un camion care transporta material lemnos, fără a avea toate actele în regulă. Autocamionul staționa din cauza unei defecțiuni pe drumul național 74, în localitatea Mihăileni, datorită unor defecţiuni. În urma verificărilor, jandarmii au constatat că în remorcă, volumul de cherestea era mai mare decât cel înscris în actele de însoțire a mărfii. În consecință, șoferul camionului a primit o amendă de 3.000 de lei, iar surplusul de material lemnos a fost confiscat. 

„Jandarmii montani au oprit pentru a constata ce s-a întâmplat, dar în urma discuţiilor avute cu conducătorul autocamionului, a rezultat că acesta transportă material lemnos, cherestea tivită. Materialul lemnos nu era vizibil fără să se deschidă remorca. Jandarmii montani au verificat documentele de transport a materialului lemnos şi încărcătura din autocamion. Având în vedere că exista suspiciunea că materialul lemnos transportat nu corespunde cu cantitatea înscrisă în avizul de însoțire, a fost solicitat sprijinul specialiștilor din cadrul Ocolului Silvic Brad. În urma măsurătorilor efectuate de personalul silvic a rezultat o cantitate de 8 metri cubi de cherestea tivita peste cantitatea înscrisă în avizul de însoțire. Jandarmii montani au sancţionat conducătorul autoturismului cu amendă contravenţională în valoare de 3.000 lei, în conformitate cu Legea nr. 171 din 16 iulie 2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice. Materialul lemnos transportat peste cantitatea înscrisă în avizul de însoţire, cu o valoare estimată de 5.752 lei (fără TVA), a fost ridicat în vederea confiscării şi predat ocolului silvic”, a informat Inspectoratul Județean de Jandarmi Hunedoara.

Adauga comentariu