„Trandafirii de piatră” - o nouă premieră la Teatrul de Artă Deva!

Mâine, 23 noiembrie, la Teatrul de Artă Deva (TAD), se va juca premiera spectacolului „Trandafirii de piatră”, o piesă dedicată copiilor. Pe un text scris de autoarea Viorica Vandor, dramatizat de Ionela Dănilă, spectacolul transpune în scenă o lume a poveștilor cu personaje de basm, capabile să schimbe lumea.

„Pe vremuri, oamenii maturi ascultau basme alături de copii. Astăzi, maturii au trecut la lucruri mai sofisticate, dar care au aceeaşi esenţă, copiii rămânând să asculte în continuare basme. În multe poveşti şi filme soarta omenirii e salvată de eroi de toate felurile. În «Trandafirii de piatră» lumea e salvată de o fetiţă. Încăpăţânată şi tenace, curajoasă şi inteligentă, la început încearcă doar să se reîntoarcă acasă din lumea în care nimerise întâmplător. Mai apoi, decide să ajute dezinteresat persoane mai în nevoie decât ea, ca la sfârşit să devină fără voie salvatoarea trandafirilor şi implicit a lumii noastre. Şi-am încălecat pe-o şa, şi v-am spus câte ceva. Ca să aflaţi restul, vă aşteptăm cu drag la spectacol!”, a relatat Marian Stan, regizorul piesei. 

Teatrul de Artă Deva are în repertoriu mai multe spectacole dedicate copiilor, fiind un mijloc de a-și forma publicul de mâine, spune directorul instituției. „Este o lume a basmului iar noi ca teatru folosim basmul ca metodă de educație pentru copii. Le deschidem calea către fantastic, care e atât de util pentru dezvoltarea imaginației, a caracterului copiilor. Copiii care vin la spectacolele de teatru pentru copii sunt viitorii spectatori ai spectacolelor pentru adulți. Cum ar veni, ne creștem de mici spectatorii. Îi învățăm cu sala, cu rigoarea de a fi spectator”, a declarat Mihai Panaitescu, directorul TAD.

Ineditul acestui spectacol este că promovează autori locali, Viorica Vandor și Ionela Dănilă fiind din județul Hunedoara. Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Isabela Hașa, Laura Tulac, Viorica Bulgac, Nicoleta Miron, Cristina Lazăr, Edgar Bunea, Theodor Crețu, Aurelian Gheorghe, Laurențiu Lungu și Andreea Pascu. Piesa se va juca vineri, începând cu ora 11.00, iar prețul unui bilet este de 10 lei. 

Adauga comentariu