Traian Berbeceanu a fost numit în funcția de prefect al Capitalei

Traian Berbeceanu a fost numit prefect al Capitalei, în ședința de joi a Guvernului.

Hotărârea de Guvern prin care acesta a fost numit în funcție, cu caracter temporar, a fost publicată în Monitorul Oficial.

Premierul Ludovic Orban a anunțat că că îl va schimba pe actualul prefect al Capitalei, Gheorghe Cojanu, după declarațiile controversate privind rata de infectare din București, iar unul dintre posibilii înlocuitori este Traian Berbeceanu. Berbeceanu este „un om corect, integru hotărât” și a demonstrat în actvitatea sa că își duce la îndeplinire obiectivele, a spus Orban.

 

Traian Berbeceanu, în prezent şef de cabinet al ministrului de Interne Marcel Vela, a lucrat în Poliţie timp de 25 de ani, până la pensionarea sa din 2018 şi a condus Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia între anii 2005 şi 2013, până la punerea sa sub învinuire într-un dosar în care, la judecarea pe fond, a fost achitat de toate infracţiunile de care a fost acuzat de procurorii DIICOT şi care se află în prezent, în apel, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. În 2007 a primit distincţia de poliţist al anului în România pentru destructurarea mafiei fierului vechi din Hunedoara, în dosarul denumit „Hidra”, în care au fost trimise în judecată peste 40 de persoane implicate în furturi de fier şi devalizarea combinatului siderurgic din Hunedoara.

Sursa foto: digi24.ro

Adauga comentariu