Tinerii liberali sărbătoresc Centenarul, dar nu cunosc numele corect al capitalei Daciei Romane - „Ulpia Traiana Sarmisegetuza” și al sitului de la „Sarmisegetuza Regia”

Tinerii liberali din județul Hunedoara vor sărbători și ei în acest an 100 de ani de la Marea Unire, purtând tricolorul prin toate județele țării. Totul bine, frumos și de lăudat, până în momentul în care tinerii liberali au scris un comunicat de presă despre eveniment. Numele capitalei Daciei Romane, Ulpia Traiana Sarmizegetusa, a fost scris greșit - Ulpia Traiana Sarmisegetuza. Dacă „Sarmizegetusa” nu ar fi fost scris în mod repetat greșit, am fi crezut că este doar o greșeală de editare, dar și în momentul în care au scris despre Sarmizegetusa Regia, liberalii au „tastat” greșit „Sarmisegetuza Regia”. 

„Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire, 100 de ani de la momentul în care drumul României s-a schimbat definitiv, prin efortul admirabil al unei generații de oameni politici extraordinari. Noi, tinerii liberali, am pornit la drum cu tricolorul și vom străbate toate județele țării până pe 25 noiembrie, când drapelul național va fi arborat la Alba Iulia! Caravana Tricolorul va ajunge miercuri 21 noiembrie, ora 11.00, în capitala Daciei Romane - Ulpia Traiana Sarmisegetuza, ora 17.30 la Castelul Huniazilor, joi 22 noiembrie, ora 11.00, la Deva, iar la ora 14.00 în capitala Daciei, Sarmisegetuza Regia. Vom purta cu mândrie tricolorul pe umeri în aceste locații încărcate de istorie, în leagănul civilizației daco-romane. Vino alături de noi, să celebrăm împreună Anul Centenarului!”, se arată într-un comunicat de presă primit în această dimineață de la Tineretul Național Liberal

Sfat: Să ne citim istoria, înainte de toate, sau măcar să dăm un „search” pe Google, pentru a nu ne face de rușine atunci când transmitem un comunicat de presă. Capitala Daciei Romane este Ulpia Traiana Sarmizegetusa, iar capitala regatului dac este Sarmizegetusa Regia.

sursa foto: enacademic.com

Adauga comentariu