Teste rapide pentru detectarea virusului SARS-CoV-2, la Spitalul General C.F. Simeria. Cât costă și când pot fi prelevate probe

Hunedorenii care vor să se testeze pentru a afla dacă sunt infectați cu noul coronavirus o pot face la Spitalul General C.F. Simeria. Anunțul este postat pe pagina de internet a unității sanitare. 

„Începând cu data de 28.04.2020 Spitalul General CF Simeria efectuează TESTE IMUNOCROMATOGRAFICE 2019-nCoV pentru detectarea anticorpi IgC/IgM. Tariful este de 80 lei / test. Recoltarea probelor se efectuează în intervalul 10.00 - 13.00”, anunță Spitalul General CF Simeria.

Testele imunocromatografice sunt teste simple, rapide care nu necesită echipament specializat pentru efectuarea lor.

Testele rapide disponibile în acest moment pentru diagnosticul infecției cu COVID-19 depistează anticorpii de tip IgM sau IgG. Imunoglobulinele (anticorpii) sunt molecule ​​specifice sintetizate ca răspuns la infecțiile virale sau bacteriene.

Anticorpii detectați prin teste serologice indică faptul că o persoană a venit în contact cu virusul SARS-CoV-2, indiferent dacă persoana prezenta simptome specifice infecției sau a fost asimptomatică. Rezultatele testelor serologice sunt importante în detectarea infecțiilor la pacienții cu simptomatologie redusă sau asimptomatice.

Și Spitalul de Urgență Petroșani face astfel de teste rapide din sânge. Costul unei prelevări este tot de 80 de lei.

Adauga comentariu