Termocentrala Mintia, oprită. Peste 4.500 de apartamente din Deva rămân, din nou, fără apă caldă

Termocentrala Mintia a fost oprită astă, din nou, după ce a funcționat doar trei zile de la ultima întrerupere. Dacă până acum activitatea era oprită din lipsă de cărbune, de data aceasta motivul este altul, mai grav. Contractul dintre termocentrală și compania de stat Transgaz, pentru furnizarea de gaz, a încetat, iar un nou contract nu a fost semnat, susține liderul Sindicatului „Solidaritatea” Hunedoara, Cristian Iștoc. Din cauza datoriilor pe care Termocentrala Minitia le are de achitat către Transgaz, compania a refuzat să semneze un nou contract. Consecințele acestei situații sunt lipsa apei calde pentru 4.700 de apartamente din Deva, dar și lipsa veniturilor pentru plata furnizorilor termocentralei și pentru plata salariaților, a mai precizat liderul de sindicat. 

Administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Termocentrala Mintia fiind parte compenentă a acestei societăți, susține că problema a fost rezolvată și că, de luni, unitatea producătoare de energie va funcționa. 

„Am depăşit consumul de gaz pe care îl aveam în contractul cu Transgaz. Termocentrala a fost oprită (sâmbătă dimineaţa - n.r.) însă, între timp, am reuşit să rezolvăm problema şi instalaţiile vor fi repornite luni dimineaţa, la ora 0,00", a declarat administratorul special al CEH, Cristian Roşu, citat de Agerpres.

Termocentrala Mintia a mai fost oprită şi în urmă cu o săptămână, timp de cinci zile, din cauză că nu a mai avut cărbune, situaţia revenind la normal în cursul zilei de joi.

 

Adauga comentariu