Termocentrala Mintia oprită la zero din lipsă de cărbune. Municipiul Deva ar putea rămâne fără căldură și apă caldă

Termocentrala Mintia a fost oprită în această dimineață la zero din lipsă de cărbune. În jurul orei 01.00 instalațiile au fost oprite. Sindicaliștii de la termocentrală spun că nu se știe când va fi asigurat stocul de cărbune pentru ca unitatea să poată funcționa. 

„Termocentrala a fost oprită la zero de la ora 01.00, din lipsă de cărbune. Soluția este la Guvern să deblocheze urgent un fond pentru asigurarea combustibilului. Gazul poate fi asigurat cel mai repede. Există 50.0000 de tone de cărbune în portul Constanța”, a precizat Cristian Iștoc, președintele Sindicatului „Solidaritatea” Hunedoara. Acesta a mai adăugat că din Valea Jiului, vagoanele cu cărbune vin încărcate pe jumătate, combustibilul nefiind suficient pentru funcționarea termocentralei (foto jos). 

În municipiul Deva sunt aproximativ 4.000 de locuințe care au agent termic și apă caldă de la Termocentrala Mintia. De asemenea, mai multe instituții publice, precum școli și grădinițe, au asigurate aceste servicii prin sistemul public de termoficare. 

 

Adauga comentariu