Termocentrala Mintia a fost oprită din nou. Protest spontan al angajaților, din cauza restanțelor salariale și a lipsei cărbunelui

Un nou protest spontan a fost declanșat în această dimineață la Termocentrala Mintia. Aproximativ 110 angajați ai unității au refuzat să intre la muncă, din cauza restanțelor salariale, dar și a lipsei cărbunelui. Președintele Sindicatului „Solidaritate” Hunedoara, Cristian Iștoc, susține că s-au acumulat restanțe la plata salariilor pe ultimele șase luni.

„Avem restanțe din una martie până în prezent la tichetele de masă, ajutorul de încălzire și transport. Sumele ajung la 3.500 - 5.500 per angajat. Termocentrala a fost oprită de sâmbătă seara. Sunt lucrări şi manevre chiar dacă e la zero. Nu mai avem nici cărbune pe stoc”, a declarat Cristian Iștoc. 

De la ultimul protest al energeticineilor au trecut nici trei săptămâni. În 18 august, angajații din schimbul I au refuzat să intre la locurile de muncă din aceleași motive. După vizita prefectului Vasilică Potecă, protestul a încetat, sub promisiunea că se va discuta la nivel de Guvern problema restanțelor salariale. 

Și la Complexul Energetic Oltenia angajații se confruntă cu aceleași probleme, doi dintre ei fiind în greva foamei. 

Citeste și: (VIDEO) Se încing spiritele la Termocentrala Mintia. Discuții tensionate la întâlnirea prefectului județului Hunedoara cu protestatarii. Prefectul: „Hai să le cerem banii!”

 

 

 

Adauga comentariu