Termocentrala Mintia a fost oprită din nou. „Decizia aparține conducerii CEH”

Termocentrala Mintia a fost oprită, din nou, după doar două săptămâni în care a fost pusă pe pauză. Decizia de sistare a activității aparține conducerii societății Complexul Energetic Hunedoara, spun angajați din unitate. Deocamdată, nu se cunosc motivele din cauza cărora termocentrala a fost oprită. 

„Termocentrala Mintia a fost oprită duminică. Decizia aparține conducerii, nouă nu ne-a fost comunicată. Data repornirii este și ea incertă. Cărbune pentru funcționare avem”, a declarat Cristian Iștoc, liderul Sindicatului „Solidaritatea” Hunedoara.

Administratorul judiciar al Complexului Energetic Hunedoara, Cristian Roșu, nu a putut fi contactat pentru o explicație despre situația de la termocentrală. 

Directorul Termocentralei Mintia, Mircea Birău, a declarat că activitatea a fost oprită pentru reperații. 

„A fost oprită pentru niște revizii și reparații care trebuiau făcute mai din timp și le facem acum. Săptămâna asta o vom porni, sper cât de repede”, a declarat Mircea Birău. 
Întrebat de ce aceste reparații nu au fost făcute în perioada 7 - 25 septembrie, când angajații au fost în grevă, iar una dintre revendicările lor a fost să li se asigure bani și piese de schimb pentru reparații, directorul termocentralei a spus: „A fost oprită din alte considerente de natură sindicală.” 

Adauga comentariu