Terenul cumpărat de BOSCH la Simeria a fost arendat la o firmă agrară. Reprezentanții companiei spun că nu vor retrage investiția

În loc de fabrică, pe terenul cumpărat de Bosch la Simeria, în această vară, va crește porumb. Cele 43 de hectare de teren achiziționate de companie au fost arendate unei firme care se ocupă cu agricultura. Reprezentanții BSH România, parte a companiei BOSCH, spun că s-a luat această decizie pentru ca terenul să fie valorificat, până la momentul în care se va decide construirea fabricii. 

„În calitate de proprietar, BSH are obligația de a întreține și îngriji proprietatea. În scopul întreținerii proprietății până la începerea construcției, am optat totodată, în mod deliberat, pentru o utilizare cu valoare adăugată. De aceea am semnat un contract cu o firmă agrară românească, care va utiliza terenul pentru o cultură de plante furajere. Contractul ne oferă suficientă flexibilitate pentru a începe proiectul de construcție. Planurile noastre pentru construirea unei fabrici de mașini de spălat la Simeria sunt în curs de desfășurare”, a explicat Irenne Wagner, șefa Departamentului de Comunicare al BSH România.

Aceasta a mai precizat că autorizația de construire emisă de Primăria orașului Simeria este valabilă pe o perioadă de trei ani, compania având suficient timp pentru începerea efectivă a construcției. 

„Autorizația de construire a fost eliberată de Primăria Simeria în data de 12 noimebrie 2018, potrivit acesteea constructorul va trebui să înceapă investiţia în următoarele 12 luni, deci avem suficientă flexibilitate pentru planurile noastre. Un moment exact pentru începerea construcției nu a fost încă determinat”, a conchis reprezentanta BSH România.

Irenne Wagner a mai precizat că, acordul semnat cu firma agrară este făcut în așa fel încât să poată fi întrerupt în orice moment, dacă BSH se decide să pornească investiția. Acesta a mai spus că în prezent se instalează conducta care va alimenta fabrica cu apă potabilă, fapt confirmat și de primarul orașului Simeria. 

„Suntem în grafic cu lucrările. Până la finalul anului trebuie să terminăm drumul de acces și alimentarea cu apă potabilă. Nu este o problemă din acest punct de vedere. Compania este în termen cu autorizația de construire. Nu sunt semne că se întâmplă altceva. Doar că au închiriat terenul cu scopul de a fi întreținut până încep ei construirea fabricii”, a declarat Emil Rîșteiu, primarul orașului Simeria.

Investiția celor de la BSH în fabrica de mașini de spălat de la Simeria ajunge la 110 milioane de euro și ar crea circa 700 de locuri noi de muncă. 


 

Adauga comentariu