Telescaun din Straja, devastat de hoți de fier vechi. Au furat cabluri și componente metalice de la pupitrul de comandă

Telescaunul din stațiunea Straja, inaugurat în urmă cu trei ani, a fost atacat de hoți. Instalația a fost construită de municipalitate și asigura transportul turiștilor până la cota 1.900 de metri. În urmă cu câteva zile, persoane necunoscute au devastat pupitrul de comandă al telescaunului, în căutare de componente metalie. De la aceeași instalație, au mai fost furate și cabluri de transport, furtul nefiind anunțat la Poliție.  

„Poliţia mu­ni­cipiului Lupeni a fost sesizată despre faptul că, în data de 12.11.2021, persoane necunoscute au pătruns în pupitrul de comandă al telescaunului (nefuncţional) aflat în Vârful Straja, de unde au sustras mai multe bunuri. 

În urma sesizării, o echipă operativă s-a de­plasat la fața locului, ocazie cu care s-a con­sta­tat faptul că persoane necunoscute au pă­truns în pupitrul de comanda al tele­scaunului T3, aflat în Vârful Straja, de unde au sustras mai multe bunuri. Persoane ne­cu­noscute au pătruns prin efracție în camera de forță a aceluiași telescaun, de unde au sustras componente și cabluri electrice, aspecte care nu au fost sesizate poliţiştilor la acea dată”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara. 
Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru furt calificat și dis­trugere, cercetările demarate vizând iden­ti­fi­carea autorilor şi recuperarea prejudiciului, a cărui valoare urmează a fi comunicată de către cei care administrează instalaţia pe cablu. 

Telescaunul din Vârful Straja a fost inaugurat în februarie 2019, după o investiţie a municipalităţii din Lupeni. Instalaţiile au o lungime de un kilometru şi deservesc pârtiile Straja şi Canal, urcând până la cota 1.868 metri. Acolo se deschide panorama spectaculoasă a masivelor Vâlcan şi Retezat. Din cauza condiţiilor meteorologice din zona alpină a fost rar folosit. Staţiunea Straja, învecinată municipiului Lupeni, însumează 26 de kilometri de domeniu schiabil. 20 de kilometri sunt acoperiţi cu zăpadă artificială. Cele 11 instalaţii de transport pe cablu asigură accesul facil la 11 pârtii din staţiune.
 

Adauga comentariu