Subprefectul județului Hunedoara, Dorel Bretean, a fost înlăturat oficial din funcție de premierul Dăncilă. În locul său, Guvernul nu a numit nicio altă persoană

Guvernul României a votat, ieri, hotărârea care prevedere încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de subprefect al județului Hunedoara de către Dorel Bretean. 

În data de 27 august 2019, Bretean a demisionat din funcție, la doar o zi după ruperea coaliției PSD-ALDE. Într-un comunicat al Prefecturii Hunedoara, instituția recunoaște că plecarea subprefectului are legătură cu plecarea de la guvernare a ALDE.

„Ca urmare a ieșirii de la guvernare a partidului ALDE, subprefectul județului Hunedoara, domnul Dorel Ovidiu BRETEAN, a înaintat astăzi, 27 august a.c., domnului Mihai Viorel FIFOR, Viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, ministrul afacerilor interne, interimar, demisia sa din funcția de subprefect al județului Hunedoara, rămânând la dispoziția ministerului până în momentul revocării sale din funcție, prin Hotărâre de Guvern, conform Ordonanței de Urgență nr. 57 din 3 iulie 2019 privind Codul Administrativ”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Hunedoara.

Contactat de „Ziar de Hunedoara” și întrebat de ce a demisionat, Dorel Bretean, fostul suprefect al județului Hunedoara, a declarat:

„Păi ca urmare a ieșirii de la guvernare a ALDE... ei m-au susținut și propus... cred că ăsta e trendul potrivit momentului. Așa este, aceste funcții (cele de prefect și subprefect) sunt apolitice, dar... Nu e o cerință a cuiva, e a mea personal”, spune fostul subprefect, Dorel Bretean.

Astăzi, instituția funcționează numai cu prefectul Fabius Kiszely, acesta neavând niciun subprefect. Guvernul nu a luat încă nicio decizie de numire a altcuiva în această funcție.

 

Adauga comentariu