SPRIJIN PENTRU COPIII NIMĂNUI. Hunedoreanca Ancuța Iordănescu a organizat o nouă acțiune caritabilă pentru micuți din medii defavorizate, din orașele Simeria și Hunedoara

Zeci de copii din medii defavorizate, din Simeria și Hunedoara, au beneficiat, zilele trecute, de pachete cu alimente, dar și de un prânz cald. Acțiunea a fost organizată de Asociația „Copii pentru Viitor”, formată dintr-un grup de voluntari, care încearcă să le ofere un sprijin micuților din familii nevoiașe sau celor abandonați. 

Inima acestei asociații este hunedoreanca Ancuța Iordănescu, ea fiind cea care a pus bazele organizației non-guvernamentale în 2016, la Lupeni. De atunci, a reușit să aducă o rază de speranță în sufletele multor copii. 

Zilele trecute, voluntarii asociației au organizat o acțiune caritabilă pentru 60 de copii din Simeria și Hunedoara. Aceștia au gătit mâncare la cantina socială din Ghelari, apoi au distribuit preparatele copiilor din cele două localități. Pe lângă prânzul cald, micuții au primit și pachete cu produse alimentare donate de Albalact. 

„Am gătit pentru 60 de copii din Hunedoara și Simeria. Ne-am adunat un grup de voluntari și am făcut un meniu, pe care l-am gătit împreună. Pe lângă mâncare gătită am avut și produse alimentare donate de Albalact, sponsorul nostru de un an. La acțiune am gătit pentru copii din zona haldei de zgură din Hunedoara și pentru copii din zone defavorizate din Simeria”, a declarat Ancuța Iordănescu, președinta Asociației „Copii pentru Viitor”. 

Asociația „Copii pentru Viitor” organizează lunar acțiuni caritabile pentru copiii nevoiași din județul Hunedoara. Deși locuiește acum în București, Ancuța Iordănescu vine lunar acasă, unde stă mai multe zile pentru a iniția campanii de sprijin pentru micuți din medii sărace, și nu doar pentru ei. 

„Venim o dată pe lună în județul Hunedoara, unde stăm o săptămână - 10 zile, pentru că noi locuim acum în București. Facem activități în Valea Jiului sau în Hunedoara, Simeria etc.. Din martie 2020 avem acțiuni în fiecare lună. Distribuim pachete cu alimente, îmbrăcăminte, chituri de igienă. Am fost în excursie cu copiii de la Centrul «Așezământul Maicii Domnului» al Părintelui Sebastian din Săulești, unde sunt 12 copii care au fost transferați de la centrul de plasament  din Lupeni. Avem un grup de copii la Simeria pentru care organizăm diverse acțiuni”, a afirmat hunedoreanca. 

Așa cum am menționat mai sus, nu doar copiii au beneficiat de sprijinul asociației conduse de Ancuța Iordănescu. Anul trecut, în perioada stării de urgență, voluntarii au distribuit ajutoare alimentare pentru azilurile de bătrâni din județ, au adus echipamente de protecție pentru spitalul din Petroșani, dar și pentru centrele de plasament sau alte unități medicale, iar lista acțiunilor caritabile care poartă marca acestei asociații nu se încheie aici. 

În perioada următoare, Ancuța Iordănescu va continua să aducă bucurie în sufletele oamenilor care au nevoie de sprijin. Președinta Asociației „Copii pentru Viitor” a precizat că va organiza acțiuni de tipul „prânzul comunitar”, la care așteaptă să i se alăture producători autohtoni sau firme de produse alimentare. De asemenea, hunedoreanca și-a propus să înființeze un centru Simeria, unde să li se ofere meditații copiilor la materiile școlare.  

Adauga comentariu