Spitalul Județean de Urgență nu are neurochirurg. Singurul medic de specialitate este în concediu de odihnă. Doctorul Saleh Ahmed este și neurochirurg și... ginecolog

Spitalul Județean de Urgență Deva nu are, în această perioadă, neurochirurg. Singurul medic de specialitate, Saleh Ahmed, se află în concediu de odihnă până la finalul lunii iunie. Potrivit managerului unității sanitare, toate spitalele din județ au fost anunțate că nu este medic neurochirurg , pentru a face transferul, în caz de nevoie, spre alte unități sanitare.

„Singurul neurochirurg care este în spital se află în concediu la această dată. S-a făcut adresă către spitale și s-a comunicat că nu avem neurochirurg și, ca atare, să trimită pacienții cu afecțiuni neurochirurgicale acolo unde există”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Deva, Delia Băda.

Medicul Saleh Ahmed este, probabil, singur doctor din România care are specialitate de medic neurochirurg și medic ginecolog. El este angajat al spitalului, pe Neurochirurgie, dar face și gărzi la Ginecologie. În această perioadă, până la finalul lunii iunie, medicul poate fi găsit doar pe secția de Ginecologie.

Delia Băda, noul manager al Spitalului Județean de Urgență Deva susținea, la începutul mandatului, că rezolvarea deficitului de personal de pe secția de Neurochirurgie este una dintre prioritățile sale.

„Printre prioritățile noului manager se numără rezolvarea deficitului de personal de la secții cum sunt Oncologie, Neurologie, Neurochirurgie sau Obstetrică-Ginecologie prin atragerea spre Deva a unor medici profesioniști din marile centre universitare. De asemenea, reducerea numărului infecțiilor intraspitalicești, eficientizarea actului medical, continuarea investițiilor în infrastructură și dotarea cu aparatură medicală modernă sunt priorități ale noii conduceri”, se arata într-un comunicat de presă al Consiliului Județean Hunedoara, instituție care are în subordine unitatea sanitară.

Din data de 8 aprilie - dată la care Delia Băda a fost numită manager al spitalului județean - niciun post de neurochirurg nu a fost scos la concurs. Potrivit acesteia, urmează ca în perioada următoare acest lucru să se întâmple.

Problema medicilor neurochirurgi în județul Hunedoara, în sistemul de stat, este una foarte mare. Un singur medic cu această specialitate lucrează în spitalele hunedorene. Este vorba despre dr. Adrian Sora, de la Spitalul de Urgență din Petroșani.

La Deva, potrivit unor surse medicale, situația este gravă. Și dacă ar vrea să vină medici buni, nu ar avea cu ce să lucreze, pentru că dotările compartimentului de Neurochirurgie sunt foarte slabe, fiind nevoie masivă de investiții. Așa se face că toate cazurile mai grave care ajung aici sunt transferate, de regulă, la Timișoara sau la Cluj.

Azi-noapte, în jurul orei 12:30, un tânăr de 40 de ani, care făcuse un accident vascular cerebral hemoragic cu un hematom, a fost transferat de la Hunedoara, la Cluj-Napoca. Dacă am fi avut medici și aparatură, cazul ar fi putut fi operat urgent aici, la Deva.

Comentarii

ioana

15.06.2019 16:23

Ce dotari, ce aparatura, ce specialisti....?!!! Prioritatea conducerilor Consiliului Judetean si a Spitalului este acordarea de zeci de mii de lei, cu titlu de "recompensa" pentru faimoasa directoare de ingrijirti si pt. alte "pile si pupile" de teapa ei. Pacientii, contribuabili la bugetul de sanatate, la asta sa se astepte, banii lor sunt"directionati" in felul asta de politruci. Daca mai stau astia un an la guvernare, pa..... 

Adauga comentariu