Spitalul Județean de Urgență din Deva primește de la Guvern o sumă mare de bani, pentru lucrări de modernizare

Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Deva va beneficia de o finanțare de 20 de milioane de lei de la Guvern, banii fiind destinați, în principal, pentru finalizarea lucrărilor de la corpul nou de clădire. Suma a fost alocată la solicitarea conducerii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, instituție care coordonează proiectul de extindere și modernizare a unității medicale devene. 

Directorul DSP Hunedoara, Sebastian Mezei, a explicat că banii au fost ceruți, încă de anul trecut, fiind necesari continuării investițiilor la Programului de reparații capitale și modernizare la unitatea sanitară.

 „A fost alocată de la bugetul de stat suma de 20 milioane de lei, cea mai mare sumă din ultimii șase ani, în vederea continuării lucrărilor de modernizare la SJU din Deva. Astfel se face un pas uriaș în vederea finalizării lucrărilor demarate din anul 2010 având ca obiectiv creșterea calității serviciilor medicale și a actului medical în cadrul spitalului. DSP Hunedoara, cu sprijinul Guvernului României și al Ministerului Sănătății, va continua aceste demersuri, astfel încât cetățenii județului Hunedoara să aibă parte de un act medical de calitate”, a declarat directorul DSP Hunedoara. 

Potrivit medicului Emil Mariș Stoica, manager al SJU din Deva, în clădirea nouă a spitalului sunt necesare de executat lucrări la etajele 2, 3, 4 și 5. Până în prezent, au fost finalizate Secția de Cardiologie și Farmacia. În paralel, se execută lucrări pentru amenajarea Secției de Pediatrie, care va fi mutată din clădirea veche, în spațiul nou construit de deasupra Ambulatoriului. Urmează să înceapă și lucrările de modernizare și extindere a Unității de Primire Urgențe, printr-un poriect finanțat din fonduri europene, a precizat managerul SJU. 

Adauga comentariu