Spitalul General CF Simeria ar putea deveni „spital Covid”. Decizia va fi luată de ministrul Sănătății

Spitalul General CF Simeria ar putea deveni „spital Covid”. Autoritățile județene au trimis o cerere către Ministerul Sănătății, pentru a include unitatea medicală în lista spitalelor din județ, în care sunt tratați pacienții infectați cu coronavirus. De asemenea, Secțiile de Anestezie Terapie Intensivă și Boli Infecțioase de la Spitalul Județean de Urgență din Deva ar putea primi pacienți cu Covid-19. 

„Am solicitat la Ministerul Sănătății ca Spitalul General CF Simeria să devină «spital COVID». Așteptăm ca ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, să semneze ordinul în acest sens. Celelalte unități medicale din județ desemnate să trateze pacienți infectați cu SARA-Cov-2, nu mai au locuri disponibile. Și pentru SJU Deva am cerut să se aprobe ca la Secțiile ATI și Infecțioase să fie tratați pacienți cu Covid-19”, a declarat Vasilică Potecă, prefectul județului Hunedoara. 

La spitalul din Simeria sunt în jur de 100 de paturi și 4 paturi cu dotări de terapie intensivă.  ATI. În județ sunt deja 6 spitale suport COVID, care au în total 11 locuri la ATI, acestea fiind acum ocupate. Cele 6 spitale suport COVID sunt la: Hunedoara, Haţeg, Geoagiu, Lupeni, Orăştie și Vulcan.

 

Adauga comentariu