Spitalele din județ, pregătite pentru valul 4 al pandemiei

Managerii spitalelor din județ au fost convocați, astăzi, la Prefectura Județului Hunedoara, pentru a prezenta situația unităților medicale, în contextul unui nou val de îmbolnăviri cu Covid. Astfel, șefii de spitale au arătat că unitățile medicale sunt pregătite pentru a trata pacienți infectați cu coronavirus, chiar dacă numărul lor va fi mare. 

„Potrivit informărilor prezentate de manageri, spitalele si sanatoriile din județul Hunedoara sunt pregătite pentru situația în care va crește numărul pacienților diagnosticați cu COVID.

Dotarea cu aparatură și tehnică medicală specifică acestei infecții este bună dar, din punct de vedere al resursei umane, numărul medicilor specialiști ATI este insuficient. Acolo unde este nevoie s-au organizat concursuri pentru ocuparea acestor posturi dar nu au fost medici care să participe la concursuri.

Pentru a asigura creșterea calității actului medical, Guvernul României a alocat pentru spitalele din județul Hunedoara, prin Casa de Asigurări de Sănătate, pentru perioada august – decembrie 2021, fonduri financiare mai mari cu aproape 10 milioane lei față de sumele alocate în aceeași perioadă a anului trecut.

Pe parcursul întâlnirii, prefectul Călin Petru Marian a solicitat managerilor să continue discuțiile cu personalul medical referitoare la vaccinarea împotriva infecției cu virusul SARS-COV-2. Până acum procentul cadrelor medicale care au fost vaccinate sau au trecut prin boală este de aproximativ 50%”, a transmis Prefectura Județului Hunedoara.

 

Adauga comentariu