Soțul fostului secretar al municipiului Deva, Laura Sârbu, scapă de arest preventiv. Vezi decizia instanței în cazul celorlalți doi inculpați

Curtea de Apel Alba Iulia a dat soluția în cazul contestațiilor formulate de Laura Sârbu, Hadrian Sârbu și Mihai Adrian Bodrean, împotriva prelungirii arestului preventiv, măsură care a fost dispusă de Tribunalul Hunedoara, în data de 28 aprilie.

Magistrații Curții de Apel au admis cererea lui Hadrian Sârbu de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Pe perioada arestului la domiciliu, soțul Laurei Sârbu nu va avea voie să comunice cu martorii audiați în dosar.  

În cazul Laurei Sârbu și Mihai Adrian Bodrean instanța a menținut decizia de arestare preventivă, dată de Tribunalul Hunedoara. Hotărârea Curții de Apel Alba Iulia este definitivă. 

„Admite contestația formulată de inculpatul SÂRBU HADRIAN împotriva Încheierii penale din data de 28 aprilie 2021, pronunțată de Tribunalul Hunedoara. Desființează în parte încheierea atacată, numai în ceea ce privește soluția dispusă față de inculpatul SÂRBU HADRIAN și rejudecând cauza în aceste limite: înlocuieşte măsura arestării preventive luată faţă de inculpat, cu măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, începând din data de 06.05.2021 până la 04.06.2021.

Pe durata măsurii preventive a arestului la domiciliu inculpatul SÂRBU HADRIAN nu va părăsi imobilul fără permisiunea instanţei de judecată.

Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul SÂRBU HADRIAN are următoarele obligaţii: - să se prezinte în faţa instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; - să nu comunice cu inculpații SÂRBU LAURA, BODREAN ADRIAN MIHAI și cu martorii din cauză, respectiv cu: -D M I ...; -C G M ...; -C I ...; -E P A ....; -I M M ...; -P M ...; -P C D ...; -F M N ...; -I E M ...; -N.-B. C. E. - ...; -I. C. -...; -P D C-...; -M A N ... - S C M ....; -T M A - ...; -F D - M -...; -O N F ...; -P A -...; -I C ...; -Ţ I ...; -S R -...; -A M ... . (...) Dispune punerea în libertate a inculpatului SÂRBU HADRIAN de sub efectul mandatului de arestare preventivă. 

Respinge ca nefondate contestațiile formulate de inculpații SÂRBU LAURA și BODREAN ADRIAN MIHAI împotriva Încheierii penale din data de 28 aprilie 2021 pronunțată de Tribunalul Hunedoara”, se arată în decizia Curții de Apel Alba Iulia. 

În data de 31 martie, procurorii DNA au descins la Primăria Devei pentru a ridica documente utile dosarului penal, în care Laura Sârbu, fost secretar al municipiului Deva, soțul ei Hadrian Sârbu, angajat în cadrul Biroului Investitori Relații Externe și cumnatul secretarului, Adrian Mihai Bodrean, angajat la Serviciul Cadastru, Fond Funciar sunt acuzați de infracțiuni de corupție. Cei trei au fost duși la sediul DNA Serviciul Teritorial Alba Iulia, ulterior, fiind arestați preventiv.

Conform anchetatorilor, Laura Sârbu ar fi pretins de la administratorul unei firme o sumă de 40.000 de lei, pentru a-i facilita obținerea contractului de lucrări la Adăpostul de urgență pe timp de noapte, aflat în administrarea Direcției de Asistență Socială (DAS), din cadrul primăriei. De la administratorul aceleiași firme, secretarul municipiului ar fi pretins suma de 7.000 de euro, pentru a-i asigura obținerea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unei hale de producție. Laura Sârbu ar fi solicitat aceste sume de bani, cu promisiunea de a-i influența pe funcționarii primăriei în elaborarea actelor menționate. În acțiunile sale, aceasta ar fi fost sprijinită de ceilalți doi inculpați. În complicitate cu soția sa, Hadrian Sârbu ar fi intervenit și ar fi stabilit modul în care secretarul municipiului trebuia să procedeze pentru a primi mita de la omul de afaceri. Adrian Mihai Bodrean este cel care ar fi retras banii din șpăgi de la bancomat, apoi s-ar fi deplasat la domiciliul soților Sârbu pentru a le înmâna sumele de bani, oprindu-și și pentru el un „comision”. Dosarul în care cei trei inculpați sunt acuzați de trafic de influență a fost trimis spre judecare la Tribunalul Hunedoara.

Precizăm că până la pronunțarea unei sentințe definitive în dosarul în care sunt acuzați de comiterea unor infracțiuni de corupție, cei trei inculpați se bucură de prezumția de nevinovăție.

Adauga comentariu