Singurul pretendent la funcția de manager al spitalului din Deva a picat examenul. Ce conținea proiectul de manager al candidatului

Singurul candidat la funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Deva, Sebastian Mezei, nu a trecut concursul pentru ocuparea postului. Acesta a fost respins la proba de susținere a proiectului de manager. Membrii comisiei, respectiv medicul Ioan Demeter, managerul Spitalului de Psihiatrie Zam, Angelica Luca, și președintele Consiliului de Administrație al SJU Deva, Bogdan Sorca, i-au acordat nota 6.52. Rezultatul concursului nu este definitiv, putând fi contestat până mâine la ora 16.00. 

În prezent, spitalul devean este condus de managerul interimar Delia Băda, al cărei mandat va expira în data de 8 octombrie. 

Concursul pentru ocuparea funcției de manager al SJU Deva a avut două etape. Prima a presupus prezentarea unui proiect de manager, iar a doua, cea la care candidatul Sebastian Mezei a fost respins, a constat în susținerea proiectului. 

În lucrarea sa, Sebastian Mezei a descris și care sunt problemele critice ale unității medicale, enumerându-le. În viziunea sa, structura organizatorică nu este corelată cu nevoile pacienților, spitalul înregistrează pierderi financiare substanțiale iar numărul de infecții intraspitalicești este ridicat. 

 

De asemenea, Sebastian Mezei a făcut o analiză SWOT a situației din spital, unde punctele slabe sunt mai numeroase comparativ cu punctele tari. 

Potrivit celor de la Consiliul Județean Hunedoara, instituție în subordinea căreia se află spitalul devean, urmează să se ia o decizie în privința prelungirii interimatului actualului manager sau numirea unui manager nou. 

Citește și: Postul de șef al Spitalului Județean de Urgență Deva, râvnit de un singur candidat. „Sunt angajat la Casa de Sănătate de 20 de ani”

 

 

Adauga comentariu