Șimleuan de 68 de ani, căutat de polițiști pentru o tâlhărie în Petroșani. S-a refugiat un timp la o mănăstire

Un bărbat din Șimleu Silvaniei, în vârstă de 68 de ani a fost condamnat la 3 ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, de Judecătoria Petroșani. Fapta a fost comisă în 6 aprilie 2017 într-un magazin din localitatea hunedoreană, când șimleuanul a furat o husă de telefon. Angajații l-au observat și când l-au oprit, individul i-a atacat cu un cuţit, potrivit mesagerulhunedorean.ro

”Un bărbat, pe nume Avram Lobonţ, a intrat într-un magazin din Petroşani şi a sustras de pe un raft o husă de telefon mobil, însă în momentul în care a părăsit magazinul s-a activat alarma.
Fiind observat de către angajatul maga­zinului, acesta din urmă a ieşit imediat după el şi i-a cerut să revină în magazin pentru a verifica dacă nu a sustras bunuri, moment în care bărbatul a aruncat pe jos husa. În aceste împrejurări, vânzătorul a pus mâna pe hoţ pentru a-l trage în incinta magazinului, cu intenţia de a sesiza poliţia, dar acesta l-a lovit cu pumnul în faţă. Un alt angajat al magazinului a fugit după individ şi alături de colegul său au încercat să-l reţină, dar hoţul a scos un briceag cu care i-a ameninţat pe cei doi şi a fugit. Avram Lobonţ a fost prins câteva ore mai târziu pe peronul staţiei CFR Simeria şi adus la Petroşani, pentru anchetă. Nu a recunoscut comiterea faptei, a menţionat că suferă de afecţiuni psihice şi nu îşi aduce aminte cu exactitate cele întâmplate în magazin. Avram Lobonț a avea discernământ în momentul comiterii faptei, potrivit examenului pshiatric cerut de procuori”, potrivit sursei citate.

Procurorii l-au trimis în judecată în 2019, iar la finalul lunii septembrie din acest an, Judecătoria Petroșani l-a condamnat la 3 ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată. 

Soluția Judecătorie Petroșani

”În baza art. 396 alin. 2 C.proc.pen. condamnă pe inculpatul Lobonţ Avram, la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare, pentru săvârșirea infrac?iunii de tâlhărie calificată, prev. de art. 233, art. 234, alin. (1) lit. a) din C. Pen. În baza art. 67 alin. 2 Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii, pe o perioadă de 2 (doi) ani, a drepturilor prevăzute de art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) C.pen., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, în condiţiile art. 68 alin. (1) lit. c) C.pen., respectiv după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală sau a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate, iar în baza art. 65 alin. (1) C. pen., interzice inculpatului Lobonţ Avram exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) Cod penal, ca pedeapsă accesorie, pe durata şi în condiţiile art. 65 alin. (3) C.pen., pedeapsa accesorie executându-se din momentul rămânerii definitive a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa privativă de libertate va fi executată sau considerată ca executată. În baza art. 7 din Legea nr. 76/2008, dispune prelevarea de probe biologice de la inculpatul Lobonţ Avram, în vederea introducerii profilului genetic al inculpatului în SNDGJ. În baza art. 112 alin. (1) lit. b) C.pen., dispune confiscarea specială a unui briceag cu lungime de 17 cm, lamă de 7 cm, depus la Camera Corpuri Delicte a Poliţiei Mun.Petroşani, conform dovezii seria H, nr.0199488. Ia act că persoanele vătămate, Lefter Adrian Cristian şi Ye Shuangfeng nu s-au constituit părţi civile. În baza art. 274 alin. 1 C.proc.pen. obligă pe inculpat la plata sumei de 500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare, către stat, din care suma de 300 lei reprezintă cheltuieli judiciare în faza de urmărire penală. În baza art. 275 alin. 6 C.proc.pen., onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpat, în cuantum de 868 lei, rămâne în sarcina statului, urmând a fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei”, se arătă în decizia magistraților de la Judecătoria Petroșani.

După câte se pare, șimleuanul nu avea locuință și se refugiase un timp la Mănăstirea Râmeț. În prezent, Avram Lobonț este dat în urmărie națională. 

Avram Lobonț s-a născut în Șimleu Silvaniei, județul Sălaj, în 19 aprilie 1952, însă are domiciliu în orașul Mediaș din județul Sibiu. 

sursa-mesagerulhunedorean.ro

foto - Poliția Română.

 

 

Adauga comentariu