SEWS România închide punctele de lucru din Hațeg și Orăștie. Câți șomeri sunt înregistrați, în prezent, la AJOFM Hunedoara

Unul dintre cei mai importanți angajatori din județ, SEWS România, are în plan restructurarea activității, în următoarele luni. Conform unor informații din interiorul companiei, planul de restructurare presupune concedierea a 640 de angajați și închiderea fabricilor din Hațeg și Orăștie. 

Conducerea SEWS România a inițiat un dialog cu reprezentanții salariaților companiei, pentru a stabili condițiile în care se va face concedierea colectivă. 

„Motivul principal al acestei decizii este creșterea costurilor de producție directe și indirecte, rezultând în scăderea competitivității, precum și criza actuală din industria auto în contextul pandemiei Covid-19. 

Procesul de restructurare se desfășoară în perioada noiembrie 2021 - ianuarie 2022, iar cei aproximativ 640 de angajați care vor fi concediați, vor beneficia de plăți compensatorii, conform prevederilor contractului colectiv de muncă la nivel de societate. 

Planul de restructurare va avea ca rezultat închiderea punctelor de lucru din Hațeg și Orăștie, precum și restructurarea activităților suport din fabricile Deva/Alba Iulia”, se arată într-un anunț al SEWS România. 

Conducerea fabricii i-a asigurat pe angajați că va găsi toate soluțiile pentru ca măsurile de restructurare să aibă efecte minime asupra lor. 

SEWS România a notificat Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Hunedoara despre planul de restructurare pe care îl aplică în cadrul unităților din județul Hunedoara. 

„Ne-au transmis unn document, în care ne notifică despre faptul că urmează să concedieze salariați și că, în această perioadă au întâlniri cu reprezentanții salariaților. În luna august, la în evidențele AJOFM Hunedoara sunt 6.700 de șomeri, dintre care 3.370 îndemnizați și 3.330 sunt țomeri neîndemnizați, în căutarea unui loc de muncă”, a declarat Georgeta Tomuța, directorul AJOFM Hunedoara. 

Adauga comentariu