Serghei Gorbunov, eliberat din penitenciar. Astăzi, el a fost predat către Interpol și va fi expulzat în Republica Moldova

Cetățeanul moldovean Serghei Gorbunov, condamnat, în anul 2010, la 16 ani de închisoare a fost eliberat condiționat astăzi, prin decizia Judecătoriei Deva. El își ispășea pedeapsa pentru tâlhărie în Penitenciarul Deva. Potrivit reprezentanților locului de detenție, marți, Gorbunov a fost predat către Interpol pentru a fi expulzat în Republica Moldova.

„În baza art. 6 C.p. rap. la art. 59 C.p. dispune liberarea condiţionată a condamnatului GORBUNOV SERGHEI, condamnat la pedeapsa de 1 an şi 2188 zile închisoare prin sentinţa penală nr. 330/2018 dată de Judecătoria Braşov, aflat în Penitenciarul Deva în baza mandatului de executare nr. 413/2018 emis de Judecătoria Braşov”, se arată în minuta instanței de judecată.

Decizia Judecătoriei Deva, luată în data de 11 martie 2019 a rămas definitivă, după ce niciuna dintre părți nu a atacat-o.

„Instanța a aprobat liberarea lui condiționată, iar astăzi a fost predat către Interpol pentru extrădare în Republica Moldova”, a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Deva, Lucian Feraru. 

Serghei Gorbunov a fost o persoană de temut, săvârșind mai multe infracțiuni cu violență, atât în Chișinău, Brașov și Constanța, dar și în Deva. Acesta a fost condamnat în anul 2010 de instanța Judecătoriei Deva la 13 ani de închisoare, cu executare, pentru tâlhărie. Pedeapsa a fost contopită cu altele concurente și a ajuns la 16 ani de detenție. Acesta a fost acuzat că în anul 2003 l-a atacat pe patronul unei case de schimb valutar din Deva și apoi i-a furat acestuia o borsetă în care se aflau peste 65.000 de lei.

Mărturie de după gratii

La finele anului trecut, Gorbunov a vrut să le transmită elevilor de la Liceul Tehnic „Transilvania” Deva că nu trebuie să procedeze ca și el. La 39 de ani, acesta susținea că și-a dat seama că a greșit și că a trăit degeaba.

„Sunt Serghei Gorbunov, sunt din Republica Moldova, am venit la voi în țară în anul 2002. Când am venit, am avut și niște arme de foc. În 2004 s-a întâmplat că am avut niște certuri, și am făcut niște infracțiuni foarte grave. Am fost condamnat la 16 ani și patru luni. Atunci nu am realizat răul și ce s-a întâmplat, pentru că se vorbea la televizor despre cine este mai periculos, Gorbunov sau Passaris. Pentru mine era ok, și îmi spuneam că e bine că se vorbește de mine, că aia înseamnă că sunt rău. Dar în timpul condamnării, când am luat și grad sporit de risc, adică un regim foarte periculos, mi-am dat seama că nu a fost bine. Unde am fost cazat într-o pușcărie de maximă siguranță, era o cameră, iar în cameră era o cușcă de fier. La orice ieșire afară, îmi punea lanțuri de fier. După asta, când am început să gândesc, mi-am dat seama că există și consecințe. Aveam 24 de ani, acum am 39. Au trecut 15 ani. Când am văzut pe drumul vieții că pierzi prieteni, oameni dragi, familie, și ești în domeniul junglei, unde ca să supraviețuiești trebuie să fii puternic, am înțeles că am trăit degeaba. Eu acum mai am foarte puțin și o să mă eliberez. Gândiți-vă că după atâția ani, o să încep viața mea de la zero. O să îmi încep viața, dar cu siguranță altfel, pentru că am înțeles că viața era pierdută. (...) Eu am înțeles aici un singur lucru: doar familia mea suferă că eu am greșit, mama mea, frații, care cu adevărat mă iubesc și mă respectă. (...) Noi am venit să vă spunem lucruri bune, pentru că noi nu am fost învățați. Am greșit și acum e prea târziu. Am 39 de ani. Ce am făcut? Nu am făcut nimic. Acum când ies sunt ca și voi. Diferența este că voi aveți viitor, și eu deja am 39 de ani și am CV-ul pătat”, a mărturisit Serghei Gorbunov, în luna octombrie 2018, în fața elevilor.

 

 

Adauga comentariu