Sentință definitivă în dosarul unei rețele de traficanți de droguri din Valea Jiului. Zeci de consumatori se aprovizionau de la capii grupării

Șase hunedoreni, patru bărbați și două femei, au fost condamnați definitiv într-un dosar de trafic de droguri de risc și de mare risc. Curtea de Apel Alba Iulia a dat sentința în care a menținut pedepsele aplicate de prima instanță, respectiv Tribunalul Hunedoara. 
Trei dintre membrii grupării au fost condamnați la închisoare cu executare, iar ceilalți trei au primit pedepse de închisoare cu suspendare.

Tribunalul Hunedoara a dispus următoarele condamnări:
Nicușor Dorinel Păduraru – 5 ani de închisoare cu executare;
Ovidiu Alexandru Malea – 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare;
Andrei Cosmin Iosub – 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare;
Viorica Carbone zisă „Georgiana” (foto sus/dreapta) - 3 ani de închisoare cu suspendare; 
Nicolae Dragu (foto sus/stânga) – 3 ani de închisoare cu suspendare;
Cristiana Ciovârnă – 1 an și 4 luni închisoare cu suspendare.

Gruparea de traficanți de droguri în orașe din Valea Jiului și a fost destructurată în luna mai 2019 de procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Hunedoara. Atunci, cinci persoane au fost arestate preventiv, respectiv Păduraru, Malea, Iosub, Carbone și Dragu.

„În urma cercetărilor efectuate s-a constatat că, inculpatul Păduraru N.D. a achiziționat drogurile de risc de la inculpata Carbone V., iar aceasta din urmă, la rândul său, a vândut cantități importante de droguri de risc consumatorilor din zona orașelor Petrila – Petroșani, fiind aprovizionată cu astfel de substanțe de inculpatul Dragu N., cei doi împărțind câștigurile obținute. De asemenea, s-a reținut faptul că, inculpații Iosub A.C. și Malea O.A. au comercializat comprimate XTC și cannabis la prețuri variabile, în funcție de cantitate, respectiv 50 de lei/gramul de cannabis și 50 de lei comprimatul de XTC, vânzările fiind intermediate de inculpatul P.N.D”, se arăta într-un comunicat al DIICOT.

În motivarea publicată de Tribunalul Hunedoara la sentința dată în fond, magistrații au reținut că Georgiana Carbone era atât de cunoscută în zonă, încât tinerii din toată Valea Jiului îi băteau la uşă pentru a-şi procura cannabis, cu 40 – 50 de lei doza. Şi despre fratele femeii, Nicolae Dragu, cel care procura drogurile, martorii au relatat că este cunoscut ca traficant de droguri.
Unul dintre martorii audiați în dosar a recunoscut că este consumator de stupefiante și că timp de 6 – 7 luni a cumpărat de la Carbone cannabis de cel puţin 200 de ori, cu suma de 50 de lei/doză. 
„Pentru a cumpăra droguri de la inculpată, martorul precizează că se deplasa la locuinţa acesteea, iar după o perioadă de timp aceasta i-a pus la dispoziţie şi numărul ei de telefon, cerându-i să o sune înainte de a veni să cumpere cannabis”, se arăta în dosar.

Alţi consumatori de droguri le-au declarat anchetatorilor că pentru a-şi cumpăra cannabis, mergeau personal la uşa locuinţei inculpatei sau îi băteau în geam. 

La audieri, Viorica Carbone, zisă „Georgiana”, a recunoscut că de la începutul anului 2019 a comercializat cannabis porţionat în doze, acestea fiind pregătite de fratele său, Nicolae Dragu. Femeia a mai declarat că aflase de la fratele ei că el ar fi cumpărat de la o persoană necunoscută patru kilograme de cannabis, cu preţul de 3.500 Euro/kg. Carbone a mai precizat că toți banii obținuți din vinderea drogurilor îi dădea fratelui său ănetru a-și achita datoriile. 
La rândul său, Dragu a declarat că a hotărât să vândă droguri de risc la începutul anului 2019 întrucât a avut nişte probleme medicale, avea datorii şi avea nevoie de bani. Bărbatul a mai spus că a cunoscut un albanez care vine din când în când în Lupeni, iar acesta l-a pus în legătură cu un bărbat din Alba-Iulia, căruia nu îi cunoaşte numele, doar îl poate descrie: un bărbat cu constituiţie solidă, păr blond cu barbă şi accent rusesc. A fost contactat cu număr necunoscut de bărbatul respectiv şi s-au întâlnit de 4 sau 5 ori în apropierea gării din oraşul Alba-Iulia. 

În data de 5 mai 2019, când Nicolae Dragu se întorcea de la Alba-Iulia, a fost oprit de polițiști în trafic, în mașină fiind descoperit un kilogram de cannabis precum şi un comprimat XTC, despre care inculpatul a declarat că nu cunoaşte nimic, autoturismul său fiind folosit şi de alte persoane.


Adauga comentariu