Șefii de la Consiliul Județean Hunedoara, tentativă eșuată de compromitere a fostului director al Teatrului din Petroșani. Cosmin Rădescu: „Mie îmi convine. Îmi va folosi la procesele pe care le am cu CJ”

Un comunicat transmis de Consiliul Județean (CJ) Hunedoara s-a vrut a fi o lovitură devastatoare pentru fostul director al teatrului din Petroșani. În realitate a fost doar o tentativă ridicolă de discreditare a acestuia și o construcție cu informații scoase din context.

Vicepreședintele Ion Bădin a făcut anunțul, conform căruia, CJ Hunedoara va depune plângere penală împotriva lui Cosmin Rădescu. Asta, după ce, în urma unui „audit” (?!), CJ Hunedoara a constatat mai multe fapte nelegale. 

„Consiliul Județean Hunedoara face plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva fostei conduceri a Teatrului Dramatic «Ion D. Sîrbu» din Petroșani.

Vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara, domnul Ion Bădin, a susținut, astăzi, la Petroșani, o conferință de presă pe marginea situației în care se află Teatrul Dramatic ”Ion D. Sîrbu”(TDIDS) din localitate.

Tema întâlnirii a vizat o serie de dezvăluiri legate de activitatea teatrului din perioada managementului asigurat de Cosmin Rădescu. Vicepreședintele Ion Bădin a prezentat o serie de fapte care încalcă prevederile legislative în vigoare, dar și o serie de evenimente recente care au dus la încetarea colaborării cu fosta conducere”, se arată în comunicatul CJ Hunedoara.

Apoi, în același comunicat sunt enumerate alte ”păcate” ale lui Rădescu. Unul dintre ele ar fi că i-a modificat durata contractului de muncă actualului director adjunct al teatrului.

„Concret, în urma misiunilor de audit, CJ Hunedoara a constatat că în noiembrie 2020, contractul directorului general adjunct al TDIDS Petroșani a fost transformat din contract pe durată determinată într-unul pe durată nedeterminată, contrar prevederilor OG 21/2007 și Codului Muncii. Conform actelor normative în vigoare, modificarea duratei contractului din perioadă determinată în nedeterminată se poate realiza doar după organizarea unui concurs pe post și promovarea acestuia. În aceste condiții, după cum a declarat vicepreședintele Ion Bădin, CJ Hunedoara va înainta o plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva fostului manager Cosmin Rădescu”, se precizează în anunț.

Comunicatul continuă cu alte „abateri” care ar fi trebuit să convingă publicul că Rădescu e un personaj compromis. 

„Alte abateri vizează activitatea din ultima perioadă a fostului manager Cosmin Rădescu:

- în data de 2 iulie, acesta s-a deplasat la București, cu mașina instituției, pentru a depune o sesizare la registratura Ministerului Culturii, fără să anunțe în prealabil plecarea și fără să aibă acordul conducerii CJ Hunedoara, în codițiile în care documentele puteau fi transmise pe alte căi mult mai rapide și mai puțin costisitoare. La data respectivă, managerul ar fi participat la un seminar organizat de un ONG, tematica discuțiilor neavând legătură directă cu instituțiile de cultură;

- prin decizia managerului, a fost schimbat operatorul de telefonie mobilă pentru telefoanele de serviciu. Până la această hotărâre, angajații utilizau serviciile unui alt operator de telefonie mobilă care are instalată o antenă chiar pe clădirea teatrului. Noul operator de servicii a oferit un bonus constând în echipamente (5 telefoane mobile) în valoare de 1300 de euro. Patru dintre acestea au fost predate teatrului, mai lipsește doar un telefon mobil în valoare de 3.300 de lei, aflat în posesia fostului manager.

Consiliul Județean Hunedoara își dorește ca activitatea teatrului din Petroșani să-și reia cursul firesc, mai ales că se apropie debutul unei noi stagiuni. Publicul este așteptat să revină în sală - atât cât o va permite situația sanitară - și să se bucure de jocul și de dăruirea actorilor în noile spectacole puse în scenă”, au încheiat cei de la CJ. Vicepreședintele CJ Hunedoara, Ion Bădin, a declarat pentru Ziar de Hunedoara că plângerea împotriva lui Rădescu nu a fost depusă încă. 

Contactat de Ziar de Hunedoara, Rădescu a explicat, cu lux de amănunte, cum stau lucrurile în realitate. Iar despre încercarea vicepreședintelui CJ Hunedoara de a-l compromite, a afirmat următoarele: „Mie îmi convine de minune la procesele pe care le am cu CJ. Le mulțumesc pentru asta și pentru că arată caracterul abuziv al faptelor lor”.

Prima referire a fost legată de contractul de muncă al directorului adjunct al teatrului. Cosmin Rădescu a explicat că nu a modificat perioada unui singur contract de muncă, în total fiind vorba de contractele a opt angajați.

„Treaba cu contractele pe perioadă determinată sau nedeterminată ține de o procedură internă. Odată cu contractul directorului adjunct, am mai prelungit contractele la alți șapte angajați. Au fost opt persoane în acel moment, cărora le-am transformat contractele din perioadă determinată, în perioadă nedeterminată. Sunt oameni care lucrează în instituție de 3, 4 ani, unii chiar și de 10 ani. Erau ținuți pe contracte pe perioadă determinată, fără să li se transforme contractele în perioadă nedeterminată, ca să poată fi șantajabili. Dintotdeauna, CJ-ul a zis: fă-le la oameni pe «nedeterminată». Și, acum, nu e bine. Se iau doar de directorul adjunct, pentru că au treabă cu el, cu ceilalți nu!

Transformarea contractelor de muncă din determinate în nedeterminate s-a făcut cu evaluare, cu comisii, exact ca la un concurs. (...) Ca să organizezi un concurs, trebuia întâi să fie vacantat postul, acel angajat trebuia lăsat pe dinafară, cel puțin o lună. Abia atunci se putea organiza un concurs. Acel concurs ar fi fost cu dedicație din capul locului și ar fi fost niște concursuri măsluite și niște făcături de concursuri. Astfel, cu acordul angajatului și cu această evaluare, în contextul în care ultimele trei evaluări anuale, (pentru că toți angajații sunt evaluați anual, oamenii au fost evaluați cu «foarte bine»), contractele au fost prelungite. Toate aceste lucruri s-au făcut în baza procedurii interne, conform Ordinului nr. 600/2018 al SGG, ordin care reglementează codul managerial în toate instituțiile, pe care, inclusiv CJ ar trebui să-l aplice. 

În instituțiile de spectacole și concerte poți să faci contracte pe nedeterminată și determinată. Nu poți SĂ FACI CONTRACTE PE NEDETERMINATĂ PE O PERIOADĂ MAI MARE DE TREI ANI. După trei ani trebuie să decizi ce se întâmplă cu angajatul”, a explicat Rădescu.

Acesta a mai subliniat că, în noiembrie 2020, atunci când i-a modificat contractul de muncă al directorului adjunct, au fost modificate contracetele altor șapte angajați. Însă, conducerea CJ Hunedoara nu a pomenit despre acele contracte, deoarece nu fac parte din planurile de răfuială.

Printre angajații teatrului la care li s-au modificat contractele se numără: Ionel Dumitriu – ditector adjunct, Gabriela Marian – administrator, Ionela Purcaru – referent, Tilduș Ștefan – referent, Livia Voica – casier, Nicoleta Stoichițescu – referent și Marian Roșu – manipulant decor.

„Deplasarea cu mașina am făcut-o în interes de serviciu, nu în interes personal, așa cum spun ei. Am fost la Ministerul Culturii să depun un document. Am avut și discuții cu oameni din minister.

Pe de altă parte, am răspuns invitației de la Freedom House, în care au fost conferințe care m-au vizat direct. A fost o conferință ținută de un expert în achiziții publice, o altă conferință pe tema domeniului public și a clădirilor de patrimoniu, pentru că teatrul din Petroșani este clădire de patrimoniu. Cursurile au fost gratuite, iar decontul de benzină și cazarea au fost plătite de către organizatori. Nu am făcut niciun fel de decont de benzină sau cazare pe teatru! Nu am decontat absolut nimic!

În altă oridne de idei, potrivit Ordonanței nr. 189 din 2008, CJ Hunedoara avea obligația să mă trimită la cursuri de perfecționare. Nu am fost pe perioada cât am fost manager la niciun curs de perfecționare, nici gratuit, nici plătit, nici neplătit. Este primul curs la care am fost și, mai mult decât atât, nu am făcut niciun fel de cheltuială din bugetul teatrului”, a afirmat fostul manager al teatrului.

Și „abaterea” cu prețiosul telefon mobil, pe care Rădescu și l-ar fi însușit, are la bază heirupul șefilor CJ de a-l schimba din funcție.
Fostul manager al teatrului a relatat că, avea contracte cu trei operatori de servicii de comunicație, pentru telefonie mobilă, cablu TV, internet și telefon fix. Prin urmare, a trecut la un singur operator, cu toate acele servicii la pachet. Drept bonus, instituția a primit cinci telefoane, pe care le-a dat angajaților.

„Eu am telefonul mobil sigilat. Nici nu am umblat la el, dar mie nu mi l-a cerut nimeni să-l returnez. Telefoanele nu au fost preluate în gestiune de nimeni, ar fi trebuit să le preia administratorul teatrului. Și, în fuga «dă-te jos!», am fost pus în situația că nu aveam cui să predau telefonu. Nu s-a făcut un proces verbal de predare primire al patrimoniului instituției. Eu nu am preluat nimic de la nimeni, nici eu nu am predat la nimeni nimic. Le-am spus-o și în scris. Când faceți din astea, de mă dați afară, FACEȚI PROCES VERBAL DE PREDARE - PRIMIRE a patrimoniului instituției. Am fost sunat acu câteva zile de o fată de la administrativ și mi-a zis: «domnul Cosmin, telefonul». I-am răspuns să-mi dea o adresă în scris, eu nu mai sunt manager, eu acum sunt Cosmin Rădescu de pe stradă. Eu nu pot să-ți predau acum nimic. Eu nu mai sunt nimic pentru acea instituție. Trebuia să-l predau cu o zi înainte de a fi demis.

Ei au impresia că eu mă compromit pentru un telefon! Ei aleargă după mine de patru ani să mă prindă cu tot felul de mârșăvii pe care, de fapt, le fac ei. Și i au impresia că eu mă compromit pentru un telefon?!”, a conchis Rădescu.

Războiul dintre Cosmin Rădescu și șefii de la CJ Hunedoara s-a declanșat în 2019, atunci când, printr-un simulacru de concurs, fosta directoare a teatrului, Nicoleta Bolcă, a fost repusă în funcție. Cosmin Rădescu a fost demis, deoarece a luat o notă mică la evaluarea anuală a activității manageriale.

Nicoleta Bolcă a plecat de la conducerea teatrului în 2017, în urma scandalului care s-a declanșat pe tema modului în care a cheltuit bugetul teatrului, iar în 2019 s-a încercat reînscăunarea ei. 

 

Adauga comentariu