Securitatea împotriva incendiilor la Termocentrala Mintia, asigurată de firma anchetată pentru țepe cu hidranți și extinctoare. Contractul de prestări servicii a fost semnat la sfârșitul anului trecut

Firma care a intrat în vizorul anchetatorilor, Fire & Rescue Services, pentru că ar fi măsluit echipamentele pentru stingerea incendiilor, are contract de prestări servicii cu Termocentrala Mintia. Contractul a fost semnat la sfârșitul lunii octombrie 2020. 

„Au fost o singură dată și au verificat la fața locului și au trimis la ei la sediu, la punctul de lucru din județ, aproximativ 100 de extinctoare, pe care le-au returnat”, a declarat Mircea Birău, directorul Termocentralei Mintia. 

Valoarea contractului încheiat între termocentrală și societatea Fire & Rescue Services este de 18.000 de lei și are o valabilitate de un an. 

Firma Fire & Rescue Services are ca domeniu de activitate „lupta împotriva incendiilor și prevenirea acestora”, fiind administrată de Gheorghe Tomescu, un fost polițist din Cluj. La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii și procurorii au organizat percheziții în 28 de județe, printre care și județul Hunedoara, la sedii ale firmei, dar și la beneficiarii serviciilor prestate de Fire & Rescue. Dosarul penal deschis în acest caz are ca obiect infracțiunile de înșelăciune, evaziune fiscală, spălare a banilor, complicitate la spălare a banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Începând cu 2019, societatea a beneficiat de contracte cu instituții publice și private de interes național. Anchetatorii susțin că serviciile prestate de firma incriminată nu erau corespunzătoare. 

Conform comunicatului transmis de Poliția Română, gravitatea situației este dată de numărul mare de instituții esențiale aveau contracte cu firma Fire&Rescue Sevices. Printre instituțiile care „beneficiau” de servicii de mentenanță și verificare a echipamentelor de luptă împotriva incendiilor se numără școli, spitale, unități militare, stații de alimentare cu carburant, companii de producere a energiei termice și nucleare etc.. 

Citește și: Hidranți și extinctoare măsluite de la firma care trebuia să asigure securitatea împotriva incendiilor. Anchetă de proporții și percheziții în județul Hunedoara și alte 27 de județe

Adauga comentariu