Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Municipal Hunedoara, sigură pentru pacienți. Reabilitată complet în ultimii trei ani

Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionesc” Hunedoara este sigură pentru pacienți. Autoritățile locale și conducerea unității medicale au verificat starea în care se prezintă secția, concluzionând că nu sunt probleme în prezent. În ultimii ani, compartimentul spitalului a fost reabilitat și modernizat în totalitate. 

„În ultimii trei ani au fost finalizate lucrările la toată secţia de Terapie Intensivă. Secţia este împărţită pe două niveluri: etajul întâi este pentru pacienţii non-COVID, cu 11 locuri, iar etajul al doilea este pentru pacienţii COVID-19 şi are şapte locuri. Investiţia totală pentru cele două niveluri a fost de 4,3 milioane lei. A fost finalizată în anul 2019 şi are toate avizele necesare de la ISU. Din punct de vedere al avizelor, Terapia Intensivă nu are nicio problemă, pe moment, şi sper că va fi aşa şi pe viitor”, a declarat managerul spitalului, Radu Budae, citat de Agerpres.

Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, a precizat că a efectuat un control în secţia de Terapie Intensivă încă din cursul zilei de duminică, menţionând că toate circuitele electrice sunt noi şi în parametri normali de funcţionare.

„Tragedia de la Secţia ATI din Piatra Neamţ ne responsabilizează pe toţi, în egală măsură. (…) Secţia ATI a fost modernizată de curând şi toate circuitele electrice sunt noi şi în parametri normali de funcţionare”, a arătat primarul localităţii, conform sursei citate. 

În ceea ce priveşte cazurile de COVID-19, toate locurile pentru aceşti bolnavi sunt ocupate, 85 de persoane fiind internate la Boli Infecţioase, iar şapte la Terapie Intensivă.

 

Adauga comentariu