Sebastian Bara a demisionat din PNL, pentru că nu se mai identifică cu liberalismul. Președintele liberalilor hunedoreni: „Mă mir că a stat atât de mult. Plecarea lui se datorează presiunilor pe care le face PSD și ALDE”

Consilierul local devean Sebastian Bara, care este și director al Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu”, și-a înaintat demisia din PNL. Potrivit lui Bara, decizia a fost luată abia acum, deși nemulțumirile sunt de mult timp. Sebastian Bara susține că nu se mai identifică cu noțiunea de liberalism. 

„Astăzi am mers, mi-am înaintat demisia și gata. Nu mă mai identific cu noul PNL, nu mă mai regăsesc. Nu mă mai identific cu ceea ce se numește liberalism la ora actuală. Asta e... Nemulțumirile mele se cunosc în partid, nu sunt de acum, ci de mai mult timp. Decizia finală am luat-o acum! Nu exclud colaborarea cu un alt partid, dar deocamdată este prematur”, susține Sebastian Bara. 

Acesta își va pierde locul în Consiliul Local. În tot acest timp, președintele PNL Hunedoara, Lucian Heiuș, susține că plecarea din partid a lui Bara a fost cauzată de presiunile la care ar fi fost supus de conducerea politică a județului. 

„Mă mir că a stat atât de mult. El este directorul Bibliotecii Județene, aflată în subordinea Consiliului Județean. Plecarea lui se datorează presiunilor pe care le face PSD și ALDE, atât asupra primarilor PNL, cât și asupra altor persoane care datorită activității profesionale sunt legate de instituții conduse de actuala putere. Sunt oameni slabi, care cedează la presiunile actualei clici politice și sunt deciziile lor, pe care, mai devreme sau mai târziu, sunt convins că le vor regreta. Cu mine nu a discutat niciodată despre faptul că are nemulțumiri sau că vrea să plece. Ceea ce spun ei în momentul în care pleacă sunt doar niște lozinci învățate pe dinafară și dictate de către șefii lor de la PSD sau de la ALDE. Niciunul nu are niciun motiv politic sau de organizare, ori de atitudine a partidului față de ei, ci este vorba strict de urmărirea intereselor personale legate de cariera lor, de funcțiile pe care le ocupă”, a declarat președintele PNL Hunedoara, Lucian Heiuș.

PNL Hunedoara a pierdut, în urmă cu exact o lună și doi primari cu rezultate bune la alegerile din 2016. Primarul comunei Crișcior, Ovidiu Furdui, și primarul comunei Bucureșci, Mircea Ghilean, au anunțat că se vor implica în activitatea organizației județene ALDE.

Sursa foto: glasul-hd.ro

Adauga comentariu