Se întorc ninsorile în județul Hunedoara. Cod GALBEN de vreme rea, până miercuri

Iarna se încăpățânează să rămână, deși zilele trecute aproape am simțit miros de primăvară. Meteorologii au emis un cod galben de ninsori abundente pentru județul Hunedoara, valabil de luni seara, până miercuri dimineață, la ora 02. 

„În intervalul menționat în zona montană vor fi ninsori importante cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari la altitudini de peste 1500 m, unde temporar rafalele vor depăși 80...90 km/h și va fi viscol”, se arată în avertizarea meteorologilor.

De asemenea, a fost emisă o informare valabilă pentru toată țara, până miercuri dimineață, la ora 10, de precipitații moderate cantitativ și intensificări temporare ale vântului. 

„În intervalul menționat, în majoritatea regiunilor temporar vor fi precipitații și local se vor acumula cantități cuprinse între 10 și 20 l/mp. La munte, în Transilvania, în jumătatea de nord a Moldovei și în Maramureș vor fi mai ales ninsori și lapoviță și se va depune strat de zăpadă. În Banat precipitațiile vor fi mixte, iar în Oltenia și Muntenia vor predomina ploile până marți seara (12 februarie) apoi vor fi mai ales ninsori. Temporar vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze cuprinse în general între 45 și 55 km/h, dar mai ales la munte, în vestul și sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei, unde pe parcursul zilei de marți (12 februarie) rafalele vor fi în jurul a 60...70 km/h”, se mai arată în informarea specialiștilor.

 

Adauga comentariu