Scriitorul Laurian Stănchescu pornește în marșul dedicat lui Avram Iancu, pentru al XI-lea an. Vezi programul complet al evenimentului

În preajma Serbărilor Naționale de la Țebea, scriitorul și jurnalistul Laurian Stănchescu pornește în marșul dedicat Eroului Național Avram Iancu. Este a XI-a ediție a acestui eveniment, pe care patriotul român l-a inițiat și l-a menținut pe parcursul anilor. Deși se confruntă cu probleme de sănătate, Laurian Stănchescu nu a abandonat lupta sa pentru păstrarea vie a memoriei înaintașilor noștri. Marșul de 100 kilometri, prin care este cinstită viața eroului Avram Iancu și lupta sa pentru libertatea transilvănenilor, va debuta la Deva, va continua la Vidra de Sus, în munții Apuseni, și se va încheia la Țebea, duminică, 12 septembrie.

Programul evenimentului va debuta joi, 9 septembrie, la ora 12:00, cu o conferinţă de presă, susținută în fața statuii ecvestre a lui Decebal, din Deva. Marșul propriu-zis va începe pe 10 septembrie, la Casa Memorială „Avram Iancu” din Vidra de Sus (partener Primăria Avram Iancu) și se va desfășura pe următorul traseu: Monumentul Avram Iancu din Câmpeni, Abrud, Ciuruleasa, Buceș, Biserica Mihăileni (Paroh părintele Alin Perța), Zdrapți, Criscior, Monumentul Avram Iancu din Brad (partener Primăria Brad) și, în sfârșit, Țebea, unde va avea loc ceremonia de la Mormântul lui Avram Iancu (Panteonul de la Țebea).

Laurian Stănchescu este inițiatorul Legii prin care Avram Iancu a fost declarat Erou Național, dar și a altor patru legi, prin care Mihai Viteazul, Horia, Cloșca și Crișan sunt recunoșcuți drept martiri și eroi ai neamului românesc. 

Marșurile „Avram Iancu” au contribuit decisiv la declararea, prin lege, a lui Avram Iancu, „Erou al Națiunii Române” (Legea 230/2016, proiect inițiat de Laurian Stănchescu)

Adauga comentariu