Școlile și grădinițele din Deva, care nu au căldură, rămân închise. Lucrările la sistemele de încălzire se vor încheia abia anul viitor. Deși autoritățile locale au promis că „problema se va rezolva până la sfârșitul lunii septembrie”

O parte dintre școlile și grădinițele din Deva rămân închise, deoarece nu au căldură și apă caldă. Lucrările pentru montarea centralelor pe gaz sunt în întârziere, deși reprezentanții Primăriei Municipiului Deva au promis că, în octombrie 2021, toate unitățile școlare vor avea încălzirea asigurată. 

Majoritatea școlilor și grădinițelor din Deva a rămas fără încălzire din luna martie a acestui an, după ce Termocentrala Mintia a fost oprită. În această situație s-au aflat șapte instituții de învățământ din Deva. Doar la o singură școală s-a reușit, până în acest moment, să se monteze centrale pe gaz. 

CITEȘTE ȘI: Primăria Municipiului Deva: problema încălzirii în școli se va rezolva până la sfârșitul lunii septembrie

Potrivit datelor oferite de Primăria Devei, doar în corpurile de clădire ale Liceului de Arte „Sigismund Toduță” au fost montate centrale pe gaz. La celelalte școli și grădinițe lucrările sunt în curs sau vor începe abia în lunile următoare. 

«La Colegiul Naţional „Decebal” Deva,  la Liceul de Arte „Sigismund Toduţă” Deva şi la Colegiul Naţional Pedagogic „Regina Maria” Deva funcţionează sistemul de încălzire pe gaz.

Şcoala Gimnazială „Andrei Şaguna” Deva – a intrat în reabilitare în cadrul proiectului “Reabilitarea, modernizarea clădirilor şi echiparea infrastructurii educaţionale a Şcolii Gimnaziale „Andrei Şaguna” , cod SMIS 121314. 

Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 7 Deva – termenul de finalizare a lucrărilor este de  4 ianuarie 2022.

Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Deva – termenul de finalizare a lucrărilor este de 10 ianuarie 2022.

Liceul Tehnologic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” Deva – termenul de finalizare a lucrărilor este de 10 ianuarie 2022.

Liceul Tehnologic „Transilvania” Deva - termenul de finalizare a lucrărilor este de 30 noiembrie 2021.

Liceul cu Program Sportiv „Cetate”  Deva - termenul de finalizare a lucrărilor este de 30 noiembrie 2021.

Liceul Teoretic „Teglaş Gabor” Deva - urmează semnarea contractului până în data de 15 decembrie 2021, iar  termenul de finalizare a lucrărilor va fi de 1 februarie 2022», au răspuns reprezentanții Primăriei Municipiului Deva, la solicitarea Ziar de Hunedoara, privind stadiul lucrărilor de la sistemele de încălzire din școli.

Adauga comentariu