Școli din Deva pline de gândaci. Dezinsecțiile făcute de firma Coral Impex nu dau rezultate

Dascălii și elevii de la Colegiul Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” din Deva sunt revoltați din cauză că în sălile de clasă este plin de gândaci de „gaz”. Problema prezenței insectelor persistă și după ce în clădirile unității de învățământ s-a făcut dezinsecție, chiar de mai multe ori. Din spusele unui profesor, gândaci sunt peste tot. Se plimbă pe bănci, intră în ghiozdanele elevilor și chiar în sandwich-uri. 

„Vă dați seama cum e să scrii și să treacă gândaci pe bancă sau să îți pui ceva în bancă și să te trezești cu ele în ghiozdan sau în sandwich? Sunt gândaci peste tot, în sălile de clasă, la internat”, spune un cadru didactic de la fosta Școală Nr. 6, care aparține de Colegiul Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu”.

La rândul său, directorul adjunct al colegiului spune că și el a văzut gândaci prin clădirile unității de învățământ. Mai grav este faptul că s-a făcut dezinsecție, dar degeaba. Gândacii reapar la scurt timp.

„Lucrăm cu firma care are contract cu Primăria Devei, SC Coral Impex SRL. În luna mai am făcut o dezinsecție plătită. În septembrie am mai făcut una plătită. În octombrie, acum două săptămâni, am mai făcut una, după care iarăși au apărut gândaci. Personal m-aș fi bucurat să pot chema și o altă firmă, să văd dacă problema este la cea cu care lucrăm acum. Nu putem apela la o altă firmă, așa mi s-a spus, chiar dacă plătesc din autofinanțare sau din alte surse. Pe mine mă deranjează groaznic gândacii aceștia. Și eu i-am văzut când am fost în clădirea fostei școli Nr. 6, de pe strada Bejan. Am făcut patru dezinsecții plătite din bani publici. Făceam de două ori pe an dezinsecție, acum am făcut de patru ori. Probleme am și la internat, am peste tot. Singura rezervă pe care o am, este că s-a lucrat cu alte firme în anii trecuți și n-am avut gândaci. Cum aș putea să înlătur această rezervă? Vineri mai facem o dezinsecție, dacă apar iarăși gândaci, chem altă societate. Dacă nu apar, înseamnă că firma cu care facem acum are o problemă. Este singurul experiment tehnic pe care-l putem face”, a explicat dr. ing. Dan Motântău Sârbu, directorul adjunct al colegiului. 

Conform unor surse, Colegiul Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” nu este singura unitate de învățământ din Deva care se confruntă cu problema gândacilor. Aceeași situație se regăsește și la alte instituții de învățământ din municipiu. 

Firma Coral Impex asigură serviciile de dezinsecție, deratizare și dezinfecție în Deva de la începutul anului 2018, după ce a câștigat licitația organizată de primărie. Contractul a fost încheiat pe o perioadă de patru ani și are o valoare totală de aproximativ două milioane de lei. 
Coral Impex operează în mai multe municipii din România, iar de numele firmei sunt legate diverse situații controversate. În special, societatea este cunoscută că participă la licitațiile organizate de autoritățile locale, pe care le și câștigă, oferind prețul cel mai mic, mult sub valoarea estimată a serviciilor. La Deva, firma s-a luptat mult până a obținut contractul menționat, apelând inclusiv la ajutorul instanței. Practic, contractul încheiat între Primăria Devei și SC Coral Impex SRL Ploiești a fost o consecință a unei decizii date de Curtea de Apel Alba Iulia. Mai multe detalii aici: (EXCLUSIV) Raportul Curții de Conturi arată șmecheriile făcute cu bani publici. Prejudiciu de aproape 2,5 milioane de lei pentru două contracte de deratizare și dezinsecție, la Primăria Deva

 

 

 

 

Adauga comentariu