Șase clădiri degradate din curtea Spitalului Județean de Urgență din Deva propuse pentru demolare. Costurile demolării ajung la două milioane de lei

Consiliul Județean (CJ) Hunedoara are în plan demolarea a șase clădiri degradate din curtea Spitalului Județean de Urgență (SJU) din Deva, pentru a face loc viitoarei unități de radioterapie.

Astfel, în ședința ordinară de vineri, 26 iulie 2019, va fi supusă dezbaterii și votului documentația aferentă pentru demolarea acestor construcții. 

Proiectul vizează clădiri care se află într-o stare avansată de uzură și nu mai sunt utilizabile după cum urmează: clădire de birouri (285 mp), spălătorie (250 mp), magazie materiale (133 mp), magazie – atelier (291 mp), magazie centrală (315 mp) și clădirea „Oftalmologie” ORL (614 mp), au precizat reprezentanții CJ Hunedoara. 

„Patru dintre aceste clădiri trebuie demolate în regim de urgență, eliberarea amplasamentului fiind necesară pentru construirea clădirii care va găzdui unitatea de radioterapie, investiția fiind asumată de CJ Hunedoara în colaborare cu Ministerul Sănătății. În a doua etapă vor fi demolate magazia centrală și clădirea în care a funcționat secția de Oftalmologie, în locul lor urmând să fie amenajate spații verzi, conform prevederilor legale în vigoare”, a declarat Delia Băda, managerul SJU Deva.

Valoarea estimată a costurilor de demolare a celor șase imobile se ridică la 1,8 milioane de lei. 
În ședința din 28 iunie, CJ Hunedoara a adoptat o hotărâre privind construirea unei clădiri pentru viitoarea unitate de radioterapie. Valoarea estimată a investiției este de 7,1 milioane de lei, suma fiind asigurată din bugetul administrației județene. 

Adauga comentariu