Salvamontiștii, îngrijorați de numărul mare de apeluri din ultimele 24 de ore. Zeci de persoane au cerut ajutorul salvatorilor montani

Zile de foc pentru salvamontiștii din întreaga țară. Numărul mare de accidente produse în stațiunile montane a ajuns la un nivel îngrijorător de ridicat, susțin reprezentanții Salvamont România. Doar în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au făcut 67 de apeluri prin care s-a solicitat intervenția de urgență a echipelor de salvare din zonele montane. O parte dintre solicitări au fost pentru Serviciile Salvamont de la noi din județ. 
„Astfel, au fost efectuate cinci apeluri pentru Salvamont Municipiul Brașov, patru apeluri pentru Salvamont Predeal, 13 apeluri pentru Salvamont Sinaia, patru apeluri pentru Salvamont Cavnic, un apel pentru Salvamont Sibiu, un apel pentru Salvamont Harghita, șapte apeluri pentru Salvamont Alba, 11 apeluri pentru Salvamont Bușteni, șapte apeluri pentru Salvamont Vâlcea, patru apeluri pentru Salvamont Gorj, cinci apeluri pentru Salvamont Lupeni, trei apeluri pentru Salvamont Caraș Severin, un apel pentru Salvamont Bihor și un apel pentru Salvamont Hunedoara. De asemenea s-au mai primit alte 45 de apeluri prin care se solicitau informații despre zona montană și despre domeniile schiabile”, au transmis reprezentanții Salvamont România. 
Până la finalul vacanței școlare, salvamontiștii rămân la datorie cu efective sporite, pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă și în cabinetele medicale ale bazelor sportive și ale posturilor Salvamont. Echipele Salvamont sunt singurele structuri care deţin competenţa legală, personal pregătit profesional şi atestat pentru a interveni în soluţionarea accidentelor montane în care sunt implicate persoane cu afecţiuni medicale.

Adauga comentariu