S-a rătăcit prin pădure, după ce a ales „drumul cel mai scurt” pe GPS. Bărbatul venea din Marea Britanie cu destinația Republica Moldova

Un șofer care venea din Marea Britanie și avea ca destinație orașul Chișinău (capitala Republicii Moldova), a ajuns într-o pădure din zona Poienția Tomii, comuna Cerbăl. Ghidat de indicațiile GPS-ului, bărbatul a mers pe drumuri forestiere, până s-a rătăcit și a ajuns pe un drum plin de ghețuș. Pompierii hunedoreni au mers în ajutorul lui, după ce bărbatul a sunat la 112, spunând că s-a rătăcit pe un drum din Ținutul Pădurenilor. 

„Pompierii Detaşamentului Deva au fost chemaţi în ajutor, prin 112, de un bărbat rătăcit pe drumul DJ 708 D, din Ţinutul Pădurenilor. După o misiune dinamică de aproximativ 3 ore, turistul a fost găsit în apropierea satului Poienița Tomii. Temerarul le-a relatat pompierilor deveni că a pornit din Scoţia cu destinaţia Republica Moldova, iar în judeţul Hunedoara a setat GPS-ul să-l ducă la Chișinău, pe DRUMUL CEL MAI SCURT. Deşi se deplasa cu un autoturism off-road, drumul cel mai scurt spre casă s-a dovedit un coșmar. Bărbatul a intrat în panică în momentul când nu a mai putut continua deplasarea, fiind blocat pe drumul acoperit cu un strat de zăpadă înghețată. Pompierii au verificat starea de sănătate a bărbatului, care a rezistat eroic la temperatura de -12 grade Celsius până la sosirea echipajului de salvare”, a declarat maiorul Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

Sprijiniți de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Vețel cu un tractor, pompierii militari au reuşit să scoată autoturismul din şanţ. După aşa o aventură, bărbatul și-a continuat drumul spre casă decis să nu mai seteze niciodată GPS-ul pe „Drumul cel mai scurt”, în zone pe care nu le cunoaşte, ci pe traseul cel mai sigur. 

Adauga comentariu