S-au deschis centrele de vaccinare anti-Covid de la Deva, Hunedoara și Petroșani. Aproape 10.000 de hunedoreni s-au înscris prin platforma pentru programări on-line

În această dimineață, la ora 08:00 s-au deschis centrele de vaccinare de la Deva (Centrul Cultural „Drăgan Muntean”), Hunedoara (Sala de sport Liceul „Traian Lalescu”) și Petroșani (Sala de sport Școala nr. 7). În total, pe cele trei centre, au fost inregistrate, până în acest moment, în platforma de programări 9.871 de persoane, a informat Prefectura Județului Hunedoara.

„Persoanele care s-au înscris pentru vaccinare sunt și din alte localități, nu doar din cele trei municipii în care s-au deschis centrele de vaccinare. Soft-ul pe care s-au făcut înscrierile i-a direcționat către cele trei centre, iar înscrierile s-au putut face în funcție de locurile libere”, a explicat Lucian Morogan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Județului Hunedoara. 

Programarea pentru vaccinare se poate face pe platforma on-line https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/

De la declanșarea campaniei de vaccinare, din 30 decembrie 2020, aproximativ 4.350 de persoane din județ s-au vaccinat. Astăzi va ajunge la Deva cel mai mare transport cu doze de vaccin, respectiv 2.760 de doze (460 de flacoane), care vor fi distribuite la centrele de vaccinare pentru populație și la cele din unitățile spitalicești care vor continua vaccinarea personalului medical la prima vaccinare și RAPEL. 

Cele trei centre de imunizare anti-Covid au fost deschise pentru a doua etapă a campaniei de vaccinare a populației. În această etapă, au prioritate pentru a se vaccina persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, bolnavii cu boli cronice precum și angajați din mai multe domenii. 

 

Adauga comentariu