Rocadă între conducerea spitalului județean și cea a DSP Hunedoara, fără știrea ministrului Sănătății. Sorina Pintea: „Am să sun la Direcția de Resurse Umane ca să văd dacă s-au depus documente în acest sens”

Schimbări importante la vârful celor mai importante instituții de sănătate din județul Hunedoara, fără știința ministrului Sănătății. Managerul Spitalului Județean de Urgență din Deva, Adina Pera-Ștefănie (foto dreapta), pleacă de pe funcție în data de 8 aprilie, dar va ocupa postul de director al Direcției de Sănătate Publică Hunedoara. Locul său va fi ocupat, pentru șase luni, de consilierul juridic actual al DSP Hunedoara, Delia Băda (foto stânga). Aceasta din urmă a fost șefa DSP până în iulie 2017, atunci când, după amenințarea cu demiterea a fostului ministru al Sănătații, Florian Bodog, și-a dat singură demisia. 

Rocada între cele două doamne ridică semne de întrebare, cu atât mai mult cu cât astăzi, înainte cu patru zile de aceste mutări, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, nu știa nimic despre venirea Adinei Pera-Ștefănie la DSP Hunedoara. Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Bobora, declara în urmă cu câteva zile, că Adina Pera-Ștefănie a cerut încetarea raporturilor de muncă din data de 8 aprilie, și, totodată, transferarea la DSP Hunedoara. Întrebat cum s-a luat decizia aceasta de „schimb” între cele două instituții, Mircea Bobora răspundea:

„Cum adică cum s-a luat decizia? Din moment ce doamna Pera a dorit să plece, s-a luat decizia, și încercăm să facem tot ce e posibil de făcut pentru funcționarea spitalului. Doamna Pera-Ștefănie a cerut încetarea raporturilor de muncă din data de 8 aprilie și transferarea ei la DSP. Doamna Băda e una dintre soluțiile pe care le-am găsit pentru managementul spitalului județean. Doamna Băda va fi manager al spitalului pentru șase luni, până la organizarea concursului”, a declarat președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Bobora.

Contactat azi de „Ziar de Hunedoara”, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că nu știe nimic despre „transferul” Adinei Pera-Ștefănie la DSP Hunedoara, instituție aflată în subordinea ministerului pe care îl conduce. Există posibilitatea însă, în urma scandalului gândacilor de la Pediatrie, managerul spitalului să nu mai „prindă” acest post de director la DSP Hunedoara.

„Dați-mi voie să vă spun că nu cunosc în acest moment acest amănunt. Chiar nu știu să vă spun despre ce este vorba... Dar voi suna la Minister să văd dacă sunt documente depuse în acest sens. Dați-mi voie să verific, pentru că nu am această informație și nu știu ce dosare sunt depuse și de către cine. La mine ajung după ce se finalizează, în ultima fază, când teoretic ar trebui să dau aprobarea. Am să sun la Direcția de Resurse Umane ca să văd dacă s-au depus documente în acest sens”, spune ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

 

Comentarii

ioana

04.04.2019 20:52

Nici postul de manager la spital, nu l-a ocupat legal. Ministerul Sanatatii e complice la aceasta "sarada"! De aceea nu se poate avea incredere in controalele venite de la Ministerul Sanatatii, foarte multe nereguli s-au infaptuit cu complicitatea unor angajati ai ministerului.

Adauga comentariu