REZULTATE FINALE. Județul Hunedoara nu mai e „roșu”. Klaus Iohannis și PNL au câștigat, PSD și Viorica Dăncilă - locul 2, iar USR și Dan Barna - marii pierzători ai alegerilor

A fost finalizată procedura de numărare a voturilor din județul Hunedoara. Statisticile făcute publice de Autoritatea Electorală Permanentă arată că în județul Hunedoara câștigător este Klaus Iohannis, pe poziția a doua se află Viorica Dăncilă, iar USR și Dan Barna doar pe poziția a treia, la mare distanță de locurile 1 și 2.

Diferența dintre primul și al doilea loc este de aproximativ cinci procente, dar este prima oară, după mulți ani, în care județul Hunedoara nu mai este „roșu”, ci a devenit „galben”. PSD a pierdut județul, deși se află la conducerea sa, în Consiliul Județean. În municipiile Deva, Hunedoara și Orăștie, PNL a câștigat detașat, la fel și în orașul Simeria. Valea Jiului a fost câștigată de PSD.

În județul Hunedoara, prezența în primul tur al alegerilor prezidențiale a fost de 48,22%, aproape 185.000 de hunedoreni exercitându-și dreptul de vot.

Iată scorurile obținute de candidați în primul tur, în județul Hunedoara:

Klaus Iohannis: 34.40%
Viorica Dăncilă: 29.70%
Dan Barna: 11.10%
 
Mircea Diaconu: 9.80%
Theodor Paleologu: 5.10%
Kelemen Hunor: 1.80% 
 
Ramona Bruynseels: 4.40%
Alexandru Cumpănașu: 1.40%
 
Cătălin Ivan: 0.30%
Ninel Peia: 0.40%
Sebastian Constantin Popescu: 0.30%
John Ion Banu: 0.30%
Bogdan Stanoevici: 0.50%
Viorel Cataramă: 0.60%
 

Adauga comentariu