REVOLTĂ! Oameni cu lumânări aprinse semnalizează zebra „criminală” de la DHS. Printre ei și fiica bărbatului ucis

În această seară, mai mulți oameni s-au adunat pentru a protesta la trecerea de pietoni de la fabrica de biciclete DHS (Deva - Sântuhalm), unde ieri a fost omorât un om. În jur de 30 de persoane s-au strâns cu lumânări aprinse în mâini și au traversat înșiruiți drumul național pe zebra „criminală”. Printre ei se află și fiica bărbatului ucis ieri, Daniela Zaharie. Protestul oamenilor a început la ora 17.00 și a durat două ore.

„Suntem aici. Motivul este trecerea de pietoni nesemnalizată de la intersecția drumului către Sântandrei cu drumul național 7. Pentru că vrem să fie semnalizată. Pentru că al meu tată aseară, în urmă cu fix 24 de ore, a fost omorât aici. Din cauză că, șoferul susține și îl cred, nu l-a văzut. Pentru că nu se vede. Trecerea de pietoni nu este luminată. Or fi semne pe marginea drumului, dar când e omul acolo nu vezi nimic. Pentru asta suntem aici. De abia aștept să se rezolve problema. Să nu mai moară oameni. Tatăl meu e al șaptelea. Tatăl meu a murit aseară. Noi acum întrerupem traficul și ne ducem pe trecerea de pietoni. Pentru că asta vreau să se întâmple. Să vadă lumea că noi, de fapt, vrem să traversăm civilizat, în secolul XXI, într-o țară care are treceri de pietoni, invizibile pentru șoferi. Atât îmi doresc, să vină cineva și să pună lumină, ca să fie văzuți pietonii. Pentru că tata nu a avut o lumină. Dacă avea, probabil că nu era mort”, a declarat Daniela Zaharie. Aceasta a mai spus că mâine oamenii se vor strânge din nou pentru a protesta. 

Bărbatul ucis ieri pe trecerea de pietoni avea 76 de ani și stătea în Sântuhalm. A fost lovit mortal de un șofer de 29 de ani din Cristur în timp ce traversa strada. Șoferul le-a declarat polițiștilor că nu a văzut pietonul și nu a avut timp să-l evite. 

Comentarii

Ruja Adriana

09.11.2018 21:35

Este tristul adevar așa că ieșiți cât mai mulți să vă faceți auziți și vedeți.

Adauga comentariu