Referendumul: 163 de milioane de lei aruncați pe geam!

S-a stabilit! Timp de două zile, în luna octombrie, suntem chemați la vot. La referendumul pentru redefinirea termenului de „familie” în Constituție. Din momentul în care am aflat, atunci când mă gândesc la acest subiect și văd toată vâlva creată în jurul acestei „probleme” false a României, mă cuprinde greața. 163 de milioane de lei sunt cheltuiți astăzi degeaba. Practic, aruncați pe geam. 

Să luăm două ipoteze de lucru. 

Prima ipoteză - referendumul trece, iar modificarea Constituției va fi făcută în sensul că familia „se întemeiază pe căsătoria liber consimțită dintre un bărbat și o femeie”, și nu pe cea „între soți”, cum scrie astăzi în cartea fundamentală a statului român. Astfel, un bărbat nu se va putea căsători cu un alt bărbat, iar o femeie nu se va putea căsători cu o altă femeie. Ceea ce nici astăzi nu este posibil! Articolul 259 din Codul Civil - care este în vigoare - prevede că: „(1) Căsătoria este uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie, încheiată în condiţiile legii; (2) Bărbatul şi femeia au dreptul de a se căsători în scopul de a întemeia o familie”.

A doua ipoteză - referendumul nu trece, iar nicio modificare nu va fi făcută Constituției. Astfel, persoanele cu înclinații homosexuale nu vor putea să formeze o familie. Nici acum, potrivit Codului Civil, citat mai sus, aceștia nu au cum să se căsătorească. A văzut cineva, în România, o căsătorie oficiată între persoane de același sex din comunitatea gay? Ați fost la vreo astfel de nunta? Nu! Pentru că nu este posibil așa ceva! 

163 de milioane de lei aruncați pe geam!

Guvernul are bani de nu știe ce să facă cu ei. Câteva sugestii pentru cheltuirea banilor în mod responsabil și cu folos:

Un aparat de rezonanță magnetică (RMN) nou costă între 500.000 de lei și un milion de lei. Cu 163 de milioane de lei, statul român ar putea dota toate spitalele județene din România cu un astfel de aparat, și ar mai rămâne cu 121 de milioane de lei. Din aceștia bani, același stat român ar putea cumpăra alte 42 de aparate tomograf, cu care să doteze spitalele județene. Un tomograf nou costa aproape două milioane de lei, deci ar mai cheltui 84 de milioane de lei pentru toate unitățile sanitare județene din țară. 121-84=37 de milioane de lei. Cu aceste 37 de milioane de lei, statul român aproape ar acoperi cheltuielile pe care le are Consiliul Județean cu reparațiile și modernizările drumurilor județene pe un an întreg. 42 de milioane de lei este bugetul alocat anul acesta de Consiliul Județean pentru asemenea lucrări la infrastructură. 

Concluzia este simplă și tristă:

163 de milioane de lei aruncați pe geam!

 

Adauga comentariu