Recuperatori reținuți de poliție, după o „acțiune” la Vața de Jos. Aceștia sunt din Deva, Lupeni și Simeria, și sunt acuzați de amenințare, violare de domiciliu, șantaj și distrugere

Patru bărbați au fost reținuți de polițiști hunedoreni, după ce au intrat în curtea unui localnic din Vața de Jos și l-au ameninat că, dacă nu își plătește datoriile, va suferi. „Recuperatorii” au vârste cuprinse între 24 și 31 de ani și sunt din Deva, Lupeni și Simeria. Potrivit surselor noastre, victima ar fi pierdut un proces cu un alt bărbat din Vața de Jos, în urma căruia ar fi trebuit să îi plătească acestuia despăgubiri civile. 

„Poliţiştii brădeni au luat măsura preventivă a reţinerii faţă de patru bărbaţi bănuiţi de comiterea unor infracţiuni de amenințare, violare de domiciliu, şantaj şi distrugere. În data de 12.10.2019, în jurul orei 15:00, poliţiştii au fost sesizaţi de o femeie din comuna Vața de Jos despre faptul că cinci persoane au pătruns în curtea locuinței concubinului ei, în vârstă de 35 de ani, din comuna Vața de Jos, şi l-au amenințat cu acte de violenţă.

În cel mai scurt timp, polițiștii Secţiilor de Poliţie Rurală Crișcior şi Baia de Criș s-au deplasat la faţa locului, unde au identificat bărbatul de 35 de ani, care le-a relatat că în curtea locuinței au pătruns cinci bărbaţi (pe care nu îi cunoaște), care l-au amenințat şi i-au cerut ca, în termen de două săptămâni să îi plătească unui bărbat din comuna Vața de Jos 20.000 de lei (reprezentând despăgubiri civile). Partea vătămată le-a comunicat celor cinci că a plătit deja 10.000 de lei și le-a cerut să părăsească curtea locuinței sale (fapt care s-a și întâmplat, bărbaţii plecând cu două autoturisme)”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.

Peste noapte însă mașinile omului, parcate în fața casei, au fost distruse.  

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de amenințare, violare de domiciliu, şantaj şi distrugere iar în urma investigaţiilor şi a percheziţiilor efectuate în cauză, poliţiştii au stabilit identitatea celor cinci prezumtivi autori ai faptelor. Faţă de patru dintre aceştia, cu vârste cuprinse între 24 şi 31 de ani (din Deva, Lupeni şi Simeria), poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore. Cei în cauză urmează a fi prezentaţi magistraţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Brad, în vederea luării unor măsuri preventive.

Adauga comentariu