Reacția primarului Hunedoarei, în urma incidentului umilitor la care a fost supus un copil în scaun cu rotile, la Castelul Corvinilor: „Nicio persoană cu dizabilități nu ar trebui să sufere și mai mult ca urmare a acțiunilor unor angajați ai Primăriei”

Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, reacționează în urma incidentului grav care s-a petrecut la Castelul Corvinilor. 

Un copil în scaun cu rotile a fost, pur și simplu, umilit la cel mai important obiectiv turistic din județul Hunedoara. Băiatul se afla la Castelul Corvinilor împreună cu tatăl său. Deși suferă de o ruptură de tibie și este temporar imobilizat în scaun rulant, părintele a dorit să îi facă o bucurie și au străbătut România în lung și în lat, din dorința de a cunoaște locurile unice ale acestei țări. Vizita la Castel s-a încheiat însă cu un gust amar. Copilul și tatăl lui au fost scoși afară din camerele castelului, spunându-li-se că nu au voie să intre acolo cu scaunul cu rotile.

CITEȘTE MAI MULTE DESPRE ACEST SUBIECT AICI: Copil în scaun cu rotile, umilit la Castelul Corvinilor. Tatăl băiatului: „În timp ce împingeam și trăgeam la cărucior, o doamnă supraveghetoare grăiește autoritar: nu aveți voie cu cărucior aici în castel!”

În această după-amiază, primarul Hunedoarei a reacționat la acest incident. 

„În urma regretabilului incident care a avut loc la Castelul Corvinilor, doresc să fac următoarele precizări:

Este o întâmplare fără precedent la Castelul Corvinilor, pe care o regretăm profund. Nicio persoană cu dizabilități nu ar trebui să sufere și mai mult ca urmare a acțiunilor unor angajați ai Primăriei municipiului Hunedoara. Noi milităm pentru sprijinul persoanelor cu dizabilități, municipiul Hunedoara fiind singurul din județ care are un cămin pentru persoanele vârstnice și un centru de asistență medico-socială, unde sunt internate persoanele vârstnice care suferă de boli grave și ale căror familii nu le pot îngriji.
Angajata Castelului Corvinilor care se face vinovată de acest incident va fi cercetată de comisia de disciplină, cu propunerea de a fi retrogradată din funcție. Vom merge până la concediere, dacă este nevoie. De asemenea, am solicitat firmei de pază să procedeze la fel cu angajatul responsabil pentru neplăcerile cauzate familiei Măgureanu.
Am un caz în familie și știu ce înseamnă să îngrijești o persoană imobilizată, de aceea vreau să subliniez încă o dată că astfel de incidente nu ar trebui să se petreacă niciunde, nu doar la Castelul Corvinilor sau în alte instituții subordonate Primăriei municipiului Hunedoara!
Încă o dată, le cer scuze domnului George Măgureanu și băiețelului său pentru că a trebuit să treacă printr-o astfel de situație într-un loc pe care îl vizitează anual sute de mii de turiști. Suntem conștienți că trebuie să ne ridicăm la cele mai înalte standarde în turism și vă promit că niciun angajat al Castelului Corvinilor nu va mai comite astfel de erori”, a spus primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu.

Adauga comentariu