Reacția fostului lider de sindicat Petre Nica la modul în care CEH face concedieri colective: JUR CĂ ASEMENEA NIVEL DE IPOCRIZIE, ILEGALITATE, INCOMPETENȚĂ nu am crezut că poate exista!

Fostul președinte al Sindicatului „Muntele” Petre Nica a transmis un mesaj extrem de dur la adresa conducerii Complexului Energetic Hunedoara (CEH), după ce angajaților companiei li s-au distribuit să completeze cereri pentru „intenția de disponibilizare”. Totodată, salariaților CEH li s-a sugerat să completeze acele cereri pentru a se înscrie pe lista de disponibilizări. 

„Ca să înțelegeți cât de puțin au în cap și cât sunt de ILEGALI conducătorii liberali ai CEH!!! 

CODUL MUNCII
Art. 68. [definiţia legală a concedierii colective]
(1) Prin concediere colectivă se înţelege concedierea, într-o perioadă de 30 de zile calendaristice, din unul sau mai multe motive care nu ţin de persoana salariatului. 

Acum, ne spune Roșu-galben (n. r. administratorul special al CEH Cristian Roșu) că a dat drumul la liste ca să vadă cine și câți vor să plece că așa vor ei, nu că trebuie!
«Salariaţii din minerit sau termocentrale CARE DORESC să se disponibilizeze pot depune cereri în acest sens la sediile sucursalelor unde lucrează până joi, 13 mai, la ora 13:00, acestea urmând să fie centralizate de administraţia CEH pentru a cunoaşte câţi angajaţi ar putea părăsi societatea(!).»
«Dorim să ştim câţi angajaţi doresc să se disponibilizeze. Formularele de cereri pentru cei care doresc să fie trecuţi pe listele de disponibilizări se găsesc la sediile sucursalelor. În prima zi au fost depuse circa 500 de cereri», a declarat luni, pentru AGERPRES, administratorul special al CEH, Cristian Roşu.
JUR CĂ ASEMENEA NIVEL DE IPOCRIZIE, ILEGALITATE, INCOMPETENȚĂ nu am crezut că poate exista!”, este mesajul transmis de Petre Nica. 

Fostul lider de sindicat a explicat pentru Ziar de Hunedoara că, modalitatea prin care se fac concedieri colective la CEH excede limita legală. Astfel de disponibilizări masive se fac în baza unui program, unde sunt prevăzute acele locuri de muncă pe care intenționează să le desființeze. Ceea ce se întâmplă acum, însă, excede cadrul legal, a precizat sindicalistul. 

„În Codul Muncii se explică termenul de «concediere colectivă» și se face o raportare la ceea ce înseamnă această procedură în funcție de numărul de angajați. La fel de clar se spune că o astfel de acțiune nu ține de persoana salariatului. Adică, întreprinderea are o problemă și are nevoie de un program de restructurare. Trebuie să restructureze un anumit număr de posturi, respectiv 20 de electrician, 17 de lăcătuș, 10 de inginer etc.. Așa se face un program de restructurare și, în urma lui, se dă o Ordonanță de Urgență și se adoptă un program de concediere colectivă. Ei ce fac? Au pus oamenii să completeze cereri, ca să vadă câți ar vrea să plece. Fac o mișcare care nu are nimic de a face cu legea. (...) Întotdeauna a existat criteriul «la cerere», dar acest criteriu a existat pe numărul de posturi care urmau să fie pierdute. Ei spun că Termocentrala Paroșeni va funcționa în continuare. Dacă toți salariații de acolo vor depune cerere pentru disponibilizare? Ce vor face? Le vor aproba pe toate”, a conchis Petre Nica. 

De profesie inginer, Petre Nica a fost director general adjunct al CEH, în perioada noiembrie 2016 - iunie 2017. CEH este o societate de stat aflată în insolvență și are în administrare patru mine de cărbune din Valea Jiului și Termocentralele Mintia și Paroșeni. 

Citește și: O nouă fentă a conducerii Complexului Energetic Hunedoara. Salariaților de la Termocentrala Mintia li se sugerează să depună cereri pentru „intenția de disponibilizare”

Adauga comentariu