Război al declarațiilor dintre Moloț și Avram. Fostul șef al CJ Hunedoara: „E nesimțit! Pentru că a fost atâția ani vicepreședintele meu”

Liderul ALDE Hunedoara, Mircea Moloț, a declarat într-o conferință de presă că lucrările de la drumul județean Vălișoara – Ormindea nu s-au făcut legal. Acesta a spus că proiectul a demarat fără să fie bugetat de Consiliul Județean (CJ) Hunedoara.

Fostul șef al județului a descoperit acest lucru întâmplător. A trecut pe acel drum în timp ce se lucra. După câteva zile la CJ a fost o ședință în care s-a încercat alocarea unei sume de bani pentru întreținerea drumurilor. Proiectul de hotărâre nu a trecut, deși era perfect legal, a explicat liderul ALDE Hunedoara. Consilierii de la PNL nu l-au votat, fiind nedumeriți pentru care drum se atribuie suma de bani. A fost un întreg scandal la acea ședință.  


„Cu două - trei săptămâni înainte fusesem pe acel drum și am văzut că se lucrează. Bă, bravo! Era nevoie de o intervenție. Numai că, informându-mă după aceea, am aflat că acea ședință a CJ Hunedoara (din 18 octombrie) era pentru a pentru a plăti lucrările care erau deja făcute. Acea firmă a primit acordul să înceapă lucrările, fără să fie bugetată lucrarea! Drumul este între Vălișoara și Ormindea (vezi foto). Se lucra dar s-a făcut ședința de îndată, pentru a putea să plătească. Nu e legal să faci o lucrare fără să ai buget pentru ea. Am fost recent pe acolo. Am vrut să văd cum e, lucrarea e terminată. Și, probabil plătită. E bine că s-a făcut drumul, dar nu s-a făcut corect de la bun început”, a declarat Mircea Moloț, fost președinte al CJ Hunedoara.


 Contactat pe acest subiect, administratorul public al județului, Costel Avram, a negat cele afirmate de Moloț.

„Este un fals ceea ce spune Mircea Moloț numai pe timpul lui se făcea așa. Pe timpul lui se făceau lucrări de genul acesta. Acum, firmele de construcții sunt partenere cu instituția CJ, pe timpul lui erau partenere cu persoana lui. Mircea Moloț este ultimul în măsură să comenteze. Ultimul! Toată lumea poate comenta, numai el nu poate comenta la lucrări că se fac înainte”, a subliniat Avram.

Afirmații la care Moloț a răspuns: 

„E nesimțit! Pentru că a fost atâția ani vicepreședintele meu. Să-mi spună un singur loc unde am făcut chestia asta. Un loc! Uite, acolo a făcut lucrarea și după aceea s-au alocat fondurile. Această acuzație este o nesimțire crasă. Era vicepreședinte și răspunea de chestiile acestea”, a răspuns fostul șef al județului. 

Proiectul care a picat în ședința CJ Hunedoara din 18 octombrie, presupunea mutarea sumei de aproape 700.000 de lei necheltuiți cu alte activități la cea de întreținere a drumurilor județene. Lucrarea de la drumul județean dintre Vălișoara și Ormindea s-a executat de firma care are contractul de întreținere a arterelor rutiere pe zona de nord a județului respectiv SC Mano Sprint SRL Deva. 

Adauga comentariu