Rata șomajului în județ, în ușoară creștere. Cei mai mulți șomeri sunt absolvenți de studii liceale

La sfârșitul lunii august 2021, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Hunedoara erau înregistrați 6.700 șomeri, rata șomajului fiind de 3,92 la sută la nivelul întregului județ. Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 3,15 la sută, în această lună acest indicator a înregistrat creștere de 0,77 puncte procentuale, au precizat reprezentanții AJOFM Hunedoara. Cei mai mulți șomeri sunt din rândul persoanelor cu studii liceale. Și persoanele cu studii superioare ocupă un eșantion considerabil din numărul total al hunedorenilor fără ocupație, înregistrați de agenție. 

Din totalul de 6.700 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Hunedoara, 3.370 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 3.330 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 2.071 șomeri provin din mediul rural și 4.629 sunt din mediul urban.

Șomerii cu studii liceale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Hunedoara 29 la sută, urmat de cei cu studii gimnaziale 22 la sută, iar 19 la sută au absolvit învățământul profesional sau școli de arte și meserii. Șomerii fără studii și cu nivel de studii primare reprezintă 15 la sută din totalul șomerilor înregistrați, cei cu studii superioare sunt 11 la sută, iar cei cu învățământ postliceal sunt 4 la sută”, a transmis AJOFM Hunedoara.

Dintre toți șomerii aflați în evidența AJOFM Hunedoara, în luna august, aproape 2.700 de persoane își pot găsi greu sau foarte greu un loc de muncă. 

„Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 910 de persoane foarte greu ocupabile, 1.830 - greu ocupabile, 2.472 - mediu ocupabile, iar 1.488 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre”, au precizat reprezentanții agenției. 

Adauga comentariu