Purtarea măștii în aer liber devine obligatorie în mai multe localități din județ. Municipiile Deva și Hunedoara, vizate de această măsură

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a anunțat că masca de protecție devine obligatorie în spațiile publice deschise, în localitățile în care incidența cazurilor de Covid este de peste 6 la mie. Ministrul Sănătăţii şi ministrul Afacerilor Interne au emis un ordin comun în acest sens, care a fost publicat miercuri seara, în Monitorul Oficial. 

În județul Hunedoara sunt șapte localități care au o incidență mai mare de șase cazuri la o mie de locuitori. Conform datelor publicate ieri de DSP Hunedoara, localitățile vizate de această măsură sunt următoarele: ZAM, PEȘTIȘU MIC, TELIUCU INFERIOR, BRĂNIȘCA, VEȚEL, DEVA și HUNEDOARA. 

DSP Hunedoara a mai precizat care sunt excepțiile de la această regulă. 

„Sunt exceptate persoanele care desfăşoară activităţi, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.

Sunt exceptate de la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise, persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc. Alte excepții se pot stabili, la propunerea DSP Hunedoara, prin hotărâri ale comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă”, a transmis DSP Hunedoara. 

Sursa foto: capital.ro

Adauga comentariu