Protocol pierdut cu... Firea. Consiliul Județean Hunedoara nu a făcut, în an Centenar, nici un proiect în comun cu Primăria București, așa cum era anunțat, cu mare tam-tam, de cele două instituții

Octombrie 2017. Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Capitalei puneau bazele unui protocol de colaborare pentru acțiuni în an Centenar. La acel moment, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a fost prezentă, la Deva, pentru semnarea acordul de cooperare a Bucureștiului cu județul Hunedoara, în vederea derulării în comun a proiectului „Centenarul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918”. Asta, oficial. Neoficial, presa arăta la acel moment că edilul Capitalei venise la Deva pentru a-i face campanie electorală lui Petru Mărginean, candidatul la Primăria Deva, la acel moment, care făcea parte din același partid ca și Firea.

La evenimentul care a avut loc în sala mare de ședințe a Consiliului Județean au participat toți mai marii județului din Partidul Social-Democrat.

„Protocolul pe care îl semnăm astăzi, acordul de cooperare, e un document care finalizează o discuție pe care am avut-o cu doamna primar general acum patru luni, la castelul Peleș, din Sinaia, unde am avut onoarea să fim amândoi invitați. Îmi spunea atunci doamna primar că dânsa conștientizează bogăția istorică și frumusețile județului Hunedoara”, declara atunci Mircea Bobora.

Primarul General al Capitalei a spus atunci că acordul prevede o serie de evenimente care vor fi organizate în comun.

„Vor fi acțiuni care se adresează copiilor, tinerilor, studenților și nu doar activități care se desfășoară în mediul academic și universitar. Vrem, ca de anul Centenar să se bucure întreaga țară. Am stabilit un set de evenimente care vor avea loc aici și la București”, a precizat și Gabriela Firea.

În an Centenar, protocolul s-a pierdut cu... Firea

Suntem la finalul anului Centenar și, până în acest moment, niciun eveniment în comun nu a fost desfășurat de cele două entități semnatare ale protocolului de colaborare. Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Bobora, luat prin surprindere de faptul că presa îi pune întrebări despre acest acord de colaborare, în primă fază pare că nu își mai aduce aminte de protocol

„Cu primăria București?... aaa... cu Primăria Capitalei? Am fost invitați la toate festivitățile pe care le-a făcut primăria Capitalei. Era vorba despre activități în comun, dar și în București au fost tot felul de probleme și uită-te că nu au venit ei încoace... am fost noi invitați la toate evenimentele”, susține acum Mircea Bobora.

La nici 10 minute de la această convorbire, președintele Consiliului Județean revine cu un alt telefon. Mircea Bobora admite că în 2018 nu a fost făcut în comun niciun eveniment care era trecut în acordul de colaborare dintre Primăria București și Consiliul Județean Hunedoara:

„M-ați luat prin surprindere... M-am interesat și protocolul are valabilitate și în 2019, și vom face evenimente împreună cu Primăria București. În 2018, au fost invitațiile pentru festivitățile pe care le-a organizat municipalitatea București, dar noi nu i-am invitat aici, asta e important. Pentru că nu a fost timp, a fost o necorelare de date... deci... protocolul e și pe 2019, și o să facem de comun acord cu ei o serie de evenimente în 2019. Nu am acum în față protocolul, dar cred că erau evenimente comune și în anul 2018. Vom face evenimente comune împreună cu primăria București în 2019”.

 

Comentarii

vlad

18.12.2018 17:06

Suntem la INCEPUT de an centenar.
1 decembrie 2018 - 1 decembrie 2019
Pacat ca "centenarul" a fost la 99 de ani....

Adauga comentariu